• Головна
  • Посол Канади відвідав «Тюрму на Лонцького»
14:41, 9 грудня 2011 р.

Посол Канади відвідав «Тюрму на Лонцького»

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, призначений у листопаді цього року, під час свого першого візиту до Львова відвідав насамперед Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», де зустрівся з його директором Русланом Забілим.

Про це Вголосу повідомив прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

Зокрема, вчора, 8 грудня, Трой Лулашник у супроводі почесного консула Канади в Україні Оксани Винницької та представниці посольства Канади в Україні Каті Чабан оглянув музейну експозицію, розміщену в приміщенні колишньої слідчої в’язниці трьох окупаційних влад: польської, нацистської та радянської. Розповідь наукового співробітника музею Ігоря Дерев’яного, який провів екскурсію канадській делегації меморіалом західноукраїнської трагедії 1941 року, надзвичайно вразила Троя Лулашника, предки котрого походять із Західної України.

У розмові з директором музею «Тюрма на Лонцького» Трой Лулашник поцікавився, як сприймає громада діяльність музею, і чи не існує перешкод у роботі та подальшому розвитку меморіалу. «Власне, цей музей постав на запит суспільства зусиллями громади, яка брала активну участь у його створенні», — пояснив Руслан Забілий.

Приймаючи у дарунок від істориків Руслана Забілого та Ігоря Дерев’яного їхню авторську книжку про визвольний рух в Україні, Трой Лулашник зауважив: «Добре, що ви зібрали ці історичні свідчення у книжку, тож ці всі факти будуть збереженими. Важливо пам’ятати, що трапилося, це важливо не тільки тут для вас, а й для усієї історії людства. Такі жахливі і трагічні речі, про які розповідає музей "Тюрма на Лонцького", важливо пам’ятати для того, щоб зрозуміти, чому це трапилося, а ще для того, щоб воно більше ніколи не повторювалося. Дякую музею за те, що отримав тут змогу доторкнутися до справжньої минувшини, незабутої історії, яка хвилює і спонукає до роздумів про майбутнє», — сказав Трой Лулашник, залишивши запис у Книзі відгуків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,62
42,70
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...