• Головна
  • Для агресивних футбольних фанів у в’язницях Львова та Дрогобича підготували місця
12:51, 8 грудня 2011 р.

Для агресивних футбольних фанів у в’язницях Львова та Дрогобича підготували місця

Для агресивних футбольних фанів готують місця – за гратами. Півсотні хуліганів готова прийняти дрогобицька в’язниця. Вболівальників-порушників чекатиме і Львівський слідчий ізолятор – там уже зробили ремонт.

Тим часом польські та українські охоронці тюрем підписали меморандум про співпрацю на «Євро-2012», – повідомляє телеканал ZIK.

Обмінюватися досвідом корисно – кажуть польські гості. Тому після підписання меморандуму про співпрацю поїхали дивитися славнозвісну львівську «тридцятку». Чисто, але дуже скромно, описують гості з-за кордону наші в’язниці. Але бачать і зміни на краще – зокрема, у новому медпункті.

«Сучасне медичне обладнання, яким лікують засуджених. Протягом 5 останніх років бачу суттєвий поступ», – каже заступник директора в’язниці в Жешуві Анджей Ленчук.

А ще полякам сподобалося, що в’язні у нас працюють.

«У польських тюрмах люди не задіяні і не працюють. У вас засуджені можуть трудитися. А робота сприяє соціалізації людини», – коментує директор Окружного інспекторату В’язничної служби в Жешуві Яцек Кетлінський

Окрім того і наші представники пенітенціарної служби таки чогось навчилися у Європі. Зокрема, на «тридцятці» поставили два десятки точок відеоспостереження – про таке ноу-хау раніше тільки мріяли. Поляки ж розповідають – завдяки камерам скоротили штат наглядачів утричі. Іноземні гості розповіли: польська Феміда пішла далі – окремі засуджені відбувають покарання удома, під пильним оком камер. Втім українським наглядачам про таке можна лише мріяти – служба традиційно не має грошей. Наразі у львівських в’язницях готуються приймати агресивних гостей на «Євро-2012» – уже підготували для них місця в Дрогобичі.

«Ми відкрили арештний дім, який відповідає всім вимогам, на 50 місць. І зараз проводимо ремонтні роботи у Львівському СІЗО», – повідомив начальник управління з виконання покарань на Львівщині Михайло Дзюдзь.

Попри таку підготовку, у Львові та Дрогобичі сподіваються: до них у камери іноземні гості не потраплять, мовляв, і своїх в’язнів вистачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
42,97
43,08
PLN
9,90
10,00
Оголошення
live comments feed...