• Головна
  • В українців хочуть відібрати допомогу при народженні дитини
15:30, 2 грудня 2011 р.

В українців хочуть відібрати допомогу при народженні дитини

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який змінює порядок нарахування виплат при народженні дитини.

Наразі за народження першої дитини українська родина отримує близько 27 тисяч гривень, за другу - 54 і третю - 109, повідомляє ТСН.

Для отримання цих грошей за новим законом треба буде подати довідку про склад родини і доходи усіх її членів. Раніше таких документів не вимагали.

Мета урядовців - відсіяти від отримувачів соціальної допомоги заможних громадян. У Мінсоцполітики запевняють, що в Україні є лише 20% людей, які насправді потребують державної допомоги.

Варто відзначити, що два тижні тому прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що Кабінет Міністрів має намір розширити перелік категорій малозабезпечених сімей з дітьми, яким надається державна соціальна допомога.

Як повідомлялось, з 1 грудня уряд по всіх областях розпочне експеримент "Непрямі методи оцінки доходів громадян". Перевірятимуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу. Про їхні доходи інспектори управлінь праці і соціального захисту розпитуватимуть сусідів.

Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів. Також інспектори цікавитимуться наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...