• Головна
  • Василь Шкляр: Не буває більшого чи меншого патріотизму
Вибори
15:06, 25 вересня 2015 р.

Василь Шкляр: Не буває більшого чи меншого патріотизму

Вибори

У той час як активісти, волонтери, військовики доводять патріотизм своєю щоденною працею, більшість політиків і далі нівелюють це поняття, прикриваючи ним свою бездіяльність. Таку думку висловив відомий український письменник та політичний діяч Василь Шкляр в інтерв’ю львівським журналістам, відповідаючи на запитання по те, у чому, на його погляд, полягає справжній патріотизм.

«Ви чули коли-небудь, щоб я у якомусь своєму інтерв’ю чи публічному виступі сказав, що я патріот? Ні, звичайно, бо це все одно, що я доводив би вам, що в мене дві руки чи одна голова на в’язах», – зазначив Шкляр, який нещодавно дав згоду увійти до політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

За його словами, патріотизм – це природній стан інтелекту і душі людини, «це як температура тіла 36,6 градуса». У розумінні письменника патріотизм є глибинним почуттям власної людської, а отже, й національної гідності, яке рухає ідеями і вчинками людей. «Цю чесноту сьогодні ми бачимо у діях і чині наших бійців, волонтерів, громадських активістів», – підкреслив Шкляр.

«Ми, українці, досі любимо помірятися, хто з нас більший патріот, націоналіст чи бандерівець. А тим часом не буває більшого чи меншого патріотизму, як не буває більшого або меншого неба чи Бога», – підсумував Шкляр. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...