• Головна
  • Кожен третій ВІЛ-інфікований не знає про свій статус
16:10, 30 листопада 2011 р.

Кожен третій ВІЛ-інфікований не знає про свій статус

1 грудня громадськість відзначатиме Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Кожні 6 секунд 1 житель планети заражається вірусом імунодефіциту людини, а щогодини помирає близько 200 жертв вірусу.

Про це ЗІКу повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

ВУкраїні епідемія ВІЛ/СНІДу досягла найнебезпечніших у Європі масштабів.

Сьогодні в нашій державі зареєстровано майже 200 тисяч ВІЛ-інфікованих. Втім, за розрахунковими даними, їх значно більше – близько 360 тисяч осіб.

Першість у захворюваності на ВІЛ ведуть Дніпропетровська, Миколаївська, Донецька, Одеська області. Серед відносно благополучних Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька, Тернопільська, Львівська та Вінницька області.

За словами головного лікаря Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яни Служинської: «Кожен третій ВІЛ-інфікований не знає про свій статус. Побільшало випадків виявлення захворювання у занедбаному стані. Третина людей, що дізналися про свій діагноз, мають хворобу з клінічними проявами. З 364 нових випадків ВІЛ-інфекції виявлених в області у 2011 році, у 146 осіб – термінальна стадія».

На Львівщині серед шляхів інфікування, як і в попередні роки домінує парентеральний шлях, внаслідок введення наркотиків ін’єкційним шляхом. Слід також відзначити, що ВІЛ-інфекція вражає найбільш працездатні вікові групи населення. Ще однією особливістю нинішнього етапу епідемії є те, що в її тенета потрапляє дедалі більше жінок репродуктивного віку.

Щороку зростає і кількість ВІЛ-інфікованих вагітних. За 9 місяців 2011 року у Львівській області пологи відбулися у 57 ВІЛ-інфікованих жінок. Станом на 01.10.2011 року у Львівській області на обліку знаходиться 2018 ВІЛ-інфікованих осіб (в т.ч. 226 дітей).

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається з 1988 року, проте головна мета цього заходу лишається незмінною: поінформованість щодо питань СНІДу та привернення громадської уваги до цієї соціально-небезпечної хвороби.

Контактний телефон для отримання додаткової інформації: 275-25-96 – Служинська Мар’яна Богданівна, головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...