• Головна
  • Дорога між Львовом і Києвом скоротиться до 11 годин – Б.Колесніков
16:00, 29 листопада 2011 р.

Дорога між Львовом і Києвом скоротиться до 11 годин – Б.Колесніков

Поїзд "Hyundai", що з’єднає українські міста, які прийматимуть ЄВРО, швидкісним залізничним сполученням, буде презентовано наприкінці грудня в Південній Кореї. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомили УНН у прес-службі міністерства.

"Наприкінці грудня 2011 року "Укрзалізниця" разом із українськими журналістами візьме участь у передачі першого зразку поїзду "Hyindai" в Південній Кореї", – сказав Б.Колесніков.

За його словами, на регулярних залізничних маршрутах перші поїзди курсуватимуть уже з травня 2012 року, а розклад буде відомий у квітні.

Віце-прем'єр-міністр України підкреслив і очевидні переваги швидкісного сполучення: "Зараз, наприклад, щоб дістатися Львова з Донецька, потрібно приблизно 26 годин. З травня 2012 року дорога до Львова триватиме лише 11 годин – з однією пересадкою в Києві. Між швидкісними поїздами, що приходять із Донецька і йдуть у Львів, буде різниця не більше години", – запевнив Борис Колесніков.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" отримає 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації "Hyundai" для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху.

Згідно з контрактом, шість електропоїздів будуть доставлені до ЄВРО-2012 і з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть ЄВРО-2012, ще чотири – у 2012 році. Перші шість поїздів дозволять організувати швидкісний рух між Києвом, Донецьком, Харковом і Львовом.

Відстань від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львова – за 4,5 години, до Донецька – за 5,5 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,10
43,18
PLN
9,94
9,99
Оголошення
live comments feed...