• Головна
  • 5 фактів про новий фонтан біля Оперного театру у Львові
15:40, 7 вересня 2015 р.

5 фактів про новий фонтан біля Оперного театру у Львові

032.ua публікує ТОП-5 фактів про новий фонтан перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької.

1. Хто ініціював реконструкцію нового фонтану

Ініціював реконструкцію благодійний фонд “Сокар-Благо”, який запропонував зробити такий подарунок місту Львову. Він власним коштом проведе реконструкцію фонтану.

2. Що каже на це Львівська міська рада

23 червня виконавчий комітет ЛМР погодив благодійному фонду “Сокар-Благо” проведення капітального ремонту фонтану перед Оперним театром на проспекті Свободи. Відповідно до рішення виконкому, “Сокар-Благо” має погодити в Галицькій районній адміністрації, департаменті містобудування ЛМР та в управлінні охорони історичного середовища проектно-кошторисну документацію на виконання робіт, ескізний проект фонтану та терміни виконання робіт.

3. Як виглядатиме фонтан. Що нового?

Новий фонтан планують зробити сухий, без чаші. Буде спеціальне освітлення та створять шумовий екран у вигляді зелених насаджень (щоб не було чутно шуму машин). Також буде діяти зона Wi-Fi. Фонтан замостять 2 типами різного граніту, плитка буде нова 20-ка, 60 x 60, і в 4 рази більша за стару.

Унікальним буде й те, що у фонтані буде встановлена метеостанція, яка буде слідкувати за тим, який вітер, вологість та регулюватиме висоту води.

Також він буде світломузичний. Музика у фонтані буде не постійно, лише під час свят, і вона буде поєднана із музикою Оперного театру. Тобто, що відбувається у оперному театрі, буде те ж саме буде чути на площі біля фонтану.

4. Сучасні технології

Неподалік фонтану буде доступ до Wi-Fi зони.

5. Коли завершать роботи з реконструкції

Що стосується термінів, то зараз, ще ведеться робоче проектування. Тільки після закінчення робочого проектування буде зроблений вичерпний кошторис, на все що стосується інженерних комунікацій. Тому скажімо про терміни мені сказати важко, оскільки, ми рухаємося в осінь. Але однозначно підготовчі роботи розпочнуться найближчим часом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #фонтан #Оперний_театр #5_фактів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...