• Головна
  • У Львові гостям Конгресу культури покажуть медіавиставу про Коцюбинського (ВІДЕО)
13:30, 5 вересня 2015 р.

У Львові гостям Конгресу культури покажуть медіавиставу про Коцюбинського (ВІДЕО)

5 вересня о 22:15 на IQ сцені (вул. Університетська, 1) в рамках Арт-програми Конгресу культури Східного партнерства у Львові, відбудеться англомовний показ медіавистави «ilCaprese: листи Коцюбинського з острова Капрі».

Саме після відвідин острова Капрі письменник Михайло Коцюбинський написав свої найкращі новели

Як розповіли 032.ua у прес-службі Львівської міської ради, прем’єра медіавистави «ilCaprese»  пройшла ще у травні цього року, на Міжнародному фестивалі оповідання «Intermezzo» у Вінниці. 

Спеціально для Конгресу культури Східного партнерства у Львові спільно з перекладачкою Іриною Бабаніною організатори підготували англомовну версію арт-проекту цієї вистави для іноземних гостей.

За словами організаторів, острів Капрі став зламною географічною точкою у житті Михайла Коцюбинського. Текст медіавистави поєднав у собі два полярні жіночі образи — Віри Коцюбинської та Олександри Аплаксіної, листи до яких, на тлі природних красот острова Капрі демонструють внутрішню трансформацію одного з найпомітніших письменників української літератури ХХ століття.

«Саме після відвідин острова Капрі письменник Михайло Коцюбинський написав свої найкращі новели – «Подарунок на іменини», «Коні не винні», «Цвіт яблуні», «Сон». Італійський острів відкрив Коцюбинському Європу, а Європі — Коцюбинського», - зазначають організатори. 

Медіавистава триватиме впродовж 50 хвилин. IQ сцена буде знаходитись навпроти Львівського університету імені Івана Франка.

Нагадаємо, у п’ятницю, 4 вересня, у стінах ЛНУ імені Івана Франка вперше за часи свого існування Конгрес культури відкрив свої двері перед українськими слухачами.

Нижче можна переглянути тигер медіавистави «ilCaprese». 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #Конгрес_культури_Східного_партнерства_у_Львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,65
39,73
EUR
42,62
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...