• Головна
  • Чи поселятимуть студентів Львівської політехніки у гуртожитки?
13:30, 29 серпня 2015 р.

Чи поселятимуть студентів Львівської політехніки у гуртожитки?

Поселення першокурсників Львівської політехніки у гуртожитки почалось із 17 серпня. Зокрема, першими свої місця отримали студенти пільгових категорій.

Про це повідомляє 032.ua із посиланням на тижневик «Аудиторія».

Ми обговорювали можливість поселення наших студентів у гуртожитки інших навчальних закладів Львова

Основна хвиля заселення нових студентів тривала впродовж двох тижнів, але поселятимуть ще й до 10 вересня, за наявності вільних місць.

За словами заступника директора Студмістечка Львівської політехніки Ігоря Якубовського, цьогорічною особливістю поселення є збереження тенденції до збільшення кількості вступників зі Сходу та Криму.

«Поселення досить складне, хоча ситуація не значно гірша, ніж минулоріч, заяв приблизно така ж кількість. Додатково, як і попередні роки, використовуємо місця в гуртожитках Львівського автомобільно-дорожнього коледжу Львівської політехніки, Львівського кооперативного коледжу економіки і права. Також на початку літа обговорювали можливість поселення наших студентів у гуртожитки інших навчальних закладів Львова, але більш «ясна картина» буде вже невдовзі, коли вони розселять своїх студентів», – розповідає Ігор Якубовський.

Іншою специфікою цьогорічного поселення є те, що Верховна Рада України ухвалила закон, на підставі якого діти учасників АТО і учасники АТО мають пільги при вступі на навчання і при поселенні, зокрема – безкоштовне проживання.

Та попри проблеми з поселенням, у Львівській політехніці досяглий й позитивних змін. Впродовж літнього періоду, встигли завершити ремонт санвузлів, кухонь та коридорів у гуртожитку № 9 і розпочали подібні роботи в гуртожитку № 5.

«Врешті поселятимемо студентів у гуртожиток №1. Там ще завершуються ремонти в частині, де був санаторій-профілакторій, тож до 1 жовтня, сподіваємося, що матимемо додатково сотню місць. Це стане ще однією можливістю для вирішення проблеми. Але вже навіть зараз матимемо майже двісті абсолютно нових місць із гарними меблями, ламінованою підлогою. Також врешті відремонтували сходи, які ведуть від вул. А. Сахарова до Студмістечка», – зазначив Ігор Якубовський.

Ознайомитись із детальнішою інформацією щодо поселення можна ТУТ.

Нагадаємо, 19 квітня 2015 року, в одному із гуртожитків університету "Львівська політехніка", що на вулиці Карпинця, 27 виникла пожежа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #гуртожиток #поселення #Львівська_політехніка #Ігор_Якубовський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,62
42,70
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...