• Головна
  • У Львові площу під пам’ятник Івасюку замостять мозаїкою у формі гітари
09:02, 16 листопада 2011 р.

У Львові площу під пам’ятник Івасюку замостять мозаїкою у формі гітари

До кінця тижня у Львові заплановано облаштувати територію біля майбутнього пам’ятника українському музикантові Володимирові Івасюку. Площу, де буде встановлено пам’ятник, замощують гранітною плиткою та мозаїкою у формі гітари.

Роботи з благоустрою території виконує Галицька районна адміністрація. На це з міського бюджету виділено 175 тис. гривень, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Планується, що монумент буде встановлено на монолітній кам’яній брилі, а навколо пам’ятника з мозаїки та гранітної плитки буде викладено декоративну гітару, довжиною близько 45 м.

«Зараз ми закінчуємо мощення гранітної плитки. Всього гранітною плиткою буде замощено 25 м кв, також мощення виконується маленькою мозаїчною шашкою, замощено буде 250 м кв. Зараз всі матеріали вже завезені. За умови хорошої погоди, роботи закінчать в суботу», -  повідомив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Роман Белень.

«Зараз на об’єкті працює близько 30 чоловік. Є певні складнощі у мощенні мозаїки, по-перше вона виготовлена з колотого каменю і дуже важко прилаштувати один камінчик до одного, по-друге вона дуже маленька, всього 5\5 сантиметрів. Але, якщо буде добра погода, то до суботи роботи будуть завершені», -  повідомив директор будівельної фірми «Арка-пік» Павло Гаврилюк.

Нагадаємо, що ініціатором втановлення пам’ятника Володимиру Івасюку виступив Святослав Вакарчук. 6 серпня 2010 року було затверджено проект пам’ятника. Він буде встановлений на пр. Шевченка, 7-9.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...