• Головна
  • Україна розпочала підготовку до проведення матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року
13:20, 12 серпня 2015 р.

Україна розпочала підготовку до проведення матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким створюється Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року.

Як повідомляє прес-служба президента, документом затверджено персональний склад Комітету та визначено порядок його роботи, утвердження рішень. Організаційне забезпечення діяльності Комітету покладено на Адміністрацію Президента.

Згідно з Указом, головою Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року став Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін. Його заступниками - Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та Заступник Глави АПУ Ростислав Павленко. До складу Комітету серед інших також увійшли президент Федерації шахів України Віктор Капустін, президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, голова Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький, представники Уряду, Верховної Ради, керівники правоохоронних органів, міський голова Львова та очільник області.

Документ набирає чинності з дня опублікування.

Питання можливості проведення зазначеного чемпіонату обговорювалося під час зустрічі Глави держави з чинною чемпіонкою світу з класичних шахів серед жінок 2015 року Марією Музичук у квітні. Спортсменка, разом зі своїми батьками-тренерами, звернулася до Президента з проханням підтримати заявку на проведення матчу-відповіді для захисту титулу з попередньою світовою чемпіонкою китаянкою Хоу Іфань в Україні. Петро Порошенко висловив підтримку такої ідеї і пообіцяв всебічно сприяти вирішенню питання.

З метою реалізації ініціативи на початку липня Петро Порошенко провів зустріч з президентом Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсаном Ілюмжиновим, під час якої сторони домовилися про проведення у Львові фінального матчу чемпіонату світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою світу Марією Музичук та претенденткою на це звання - китаянкою Хоу Іфань на початку 2016 року. Тоді Глава держави не лише висловив підтримку, а й переконання, що Львів має всі необхідні умови для проведення змагання на належному рівні.

"Я, Уряд, місцева влада і Федерація єдині в тому, щоб зробити максимум можливого для того, щоб цей чемпіонат був добре організований, пройшов на високому рівні і сприяв подальшій популяризації шахів в Україні і світі", - зазначив Президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Порошенко #Україна #новини #шахи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...