• Головна
  • Близько 50 львів’ян пікетують Апеляційний суд через арешт адвоката
14:26, 10 листопада 2011 р.

Близько 50 львів’ян пікетують Апеляційний суд через арешт адвоката

Навпроти Апеляцiйного суду Львiвської областi (пл. Соборна, 7) пікетують близько 50 людей проти арешту адвоката Анатолія Башловки. Про це повідомляє кореспондент Вголосу.

За інформацією організаторів, сьогодні в апеляційному суді розглядається скарга адвоката Башловки про незаконність його арешту, як форми переслідування за його професійну діяльність.

«Адвокат Башловка захищав профспілки, а його тепер за це судять. В нього п’ятеро дітей та ще й мати-пенсіонерка на утриманні», - каже один із учасників пікету.

Активісти тримають в руках синьо-жовті прапори та з десяток плакатів із закликами відпустити адвоката, забезпечити йому конституційні права та інше.

Організатори розповсюджують листівки з інформацією «про обставини незаконного арешту адвоката Анатолія Башловки».

У листівці йдеться про те, що Анатолій Башловка (м. Київ) надавав профспілкам правову допомогу у боротьбі з органами прокуратури, оскаржував дії прокуратури та міліції. 12 жовтня 2011 року він виступив на комітетських слуханнях у Верховній Раді про факти масового порушення законодавства про незалежність профспілок органами прокуратури по всіх регіонах держави.

«І в цей же день - 12 жовтня - в.о. прокурора Львівської області Гураль В.Д. виніс постанову про порушення проти А. Башловки кримінальної справи №115-3373 за матеріалами перевірок діяльності ВАТ «Галоп» ще у 2001 році», - йдеться в листівці.

За інформацією організаторів, за адвокатом було встановлено постійне незаконне зовнішнє спостереження, в його будинку було проведено обшук, а 25 жовтня працівники міліції Львова затримали його у Києві та вивезли на автомобілі у м. Львів.

26 жовтня арештували адвоката на 2 місяці як суспільно небезпечну особу. У постанові судді Галицького районного суду м. Львова вказано «про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд та взяття під варту».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,92
EUR
42,93
43,00
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...