• Головна
  • З вересня у львівських школах запрацюють шахові гуртки
16:30, 16 липня 2015 р.

З вересня у львівських школах запрацюють шахові гуртки

Відповідну ухвалу у вівторок, 14 липня, прийняли чиновники лмр під час сесійного засідання.

За словами начальника управління освіти ЛМР Зоряни Довганик, основним завданням програми стане залучення дітей до занять у гри в шахи. Відповідно, з нового навчального року, у львівських школах з’явиться посада керівника шахового гуртка.

Плануємо завершити підбір вчителів приблизно до 15 серпня, а далі проводити навчальні семінари і тренінги для них

“До роботи будуть залучатися як тренери Львівської обласної федерації шахів, так і вчителі загальноосвітніх навчальних закладів міста. Плануємо завершити підбір вчителів приблизно до 15 серпня, а далі проводити навчальні семінари і тренінги для них. Участь у гуртку може взяти будь-який школяр, але пріоритетом є учні 1-4 класів”, зазначила Зоряна Довганик.

Крім того, за словами за словами начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимира Шнайдера, вже у жовтні стартує шкільна Ліга шахів.

“Станом на сьогодні в школах працює близько 12 шахових гуртів, які ведуть професійні тренери з шахів. Ми створюємо структуру, коли кожна школа відкрита для шахів, де діти можуть отримати базові знання. Ті діти, які мають більші навички, зможуть перейти в гурток, який веде Шаховий клуб від Федерації шахів. І наступний ранг - це спортивна дитячо-юнацька школа, яка знаходиться на вулиці Фредра, куди діти також можуть долучатися”, повідомив Володимир Шнайдер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #уроки_з_шахів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...