• Головна
  • Жителі Малехова судяться за вулицю, названу на честь Героя АТО
17:00, 9 липня 2015 р.

Жителі Малехова судяться за вулицю, названу на честь Героя АТО

5 травня центральну вулицю Нову у селі Малехів на Львівщині перейменували на честь загиблого в АТО 27-річного Тараса Дороша. Однак кілька жителів села і підприємців вимагають повернути стару назву та подали до суду.

Про це пише gazeta.ua

Тарас Дорош загинув 14 січня у Станиці Луганській від кулі снайпера.

Незгодні із перейменуванням вулиці звернулися до Жовківського райсуду. Це 14 мешканців та чотири товариства з обмеженою відповідальністю

"Смерть Тараса важко переживало все село. Коли труну з його тілом везли додому, люди встали на коліна. І вже на похороні говорили про те, що треба назвати вулицю на його честь. Тарас завжди був патріотом, очолював сільський осередок "Молодого руху". Пішов служити у батальйон "Львів". Він виріс в цьому селі, тут живуть його батьки, дружина, - розказав Gazeta.ua Сергій Дзядик з "Народної самооборони Львівщини". - Священик кілька разів на недільній службі оголошував про таке бажання мешканців. Ніхто тоді проти не був. Так само не було зауважень на сході села. Депутати сільради ухвалили відповідне рішення. А тепер знайшлися противники-бізнесмени. Напевно, бояться, що зі зміною адреси до них якісь контролюючі органи прийдуть. Бо чомусь не всі підприємці проти, а лише кілька".

На вулиці, яку хочуть перейменувати, розташований митний пост. Зареєстровано біля 30 підприємств.

Незгодні із перейменуванням вулиці звернулися до Жовківського райсуду. Це 14 мешканців та чотири товариства з обмеженою відповідальністю - "Карпати-логістик", "Бау-систем", "Аграрна компанія "НЗ", "Гранд еліт продукт".

"Я не проти вшанування Героя. Але це можна зробити в інший спосіб. Давайте пам'ятник поставимо чи обеліск. Перейменування вулиці принесе нам дуже багато незручностей, треба буде змінювати юридичну адресу. В мене міжнародні договори, що мені їх - переписувати? Переробляти всі етикетки на продуктах?" - сказав Олексій Євгенович з "Бау-систем".

"Мені дуже прикро, що навколо цього питання у селі почалися конфлікти. Бо ж робиться це все для наших нащадків, щоб вони знали і розуміли нинішню історію, пам'ятали своїх Героїв, - сказала Уляна Дорош, дружина загиблого воїна. - Всі зараз говорять про патріотизм, готовність служити Батьківщині. Але виявляється, багато живе за принципом "лиш би мене не чіпали".

Читайте також: у Львові учні 42 школи зняли зворушливий відеоролик про Героя України, Тараса Дороша (ВІДЕО)

Нагадаємо, у Львові Тарасу Дорошу, який загинув на передовій, присвоїли орден «За мужність» ІІІ ступеня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...