• Головна
  • Під Львівською ОДА активісти вимагають реформ і закликають до відповіді Порошенка (ФОТО)
18:17, 24 червня 2015 р.

Під Львівською ОДА активісти вимагають реформ і закликають до відповіді Порошенка (ФОТО)

Понад 1500 осіб сьогодні зібралися у Львові, щоб знову привернути увагу влади до наболілих проблем. Активісти закликали Порошенка до відповіді і вимагали реформ.

Як передає кореспондент "Новости Украины – From-UA", спочатку учасники акції пройшли по місту ходою, тримаючи в руках плакати «За що боролася Галичина?», «Галичина - це 100% Україна», «Порошенко до відповіді!», «Де реформи?», а також прапори громадської організації «Народний фронт» і державні прапори. Колона активістів попрямувала під будівлю Львівської ОДА.

Ті, хто зібрався під ОДА, пояснюють свую присутність тут тим, що в українців настало не просто розчарування владою, а озлобленість до всіх чиновників всіх рівнів.

«Не зростають ані пенсії, ані зарплати, зростають натомість лише ціни та комунальні тарифи. Війна так і триває, а рахунок загиблих українців пішов на тисячі, - скаржиться активістка Марічка Стефанюк. – Ми незадоволені владою – Порошенко і його команда не діють. Мета, заявлена лідерами «Євромайдану», так і не досягнута. Ми вимагаємо перезавантаження влади, а також початку боротьби з корупцією на всіх рівнях».

Раніше, 4 червня президент України Петро Порошенко, виступаючи з щорічним посланням в будівлі Верховної Ради, заявив, що він також незадоволений своєю роботою і роботою органів української влади.

«Мене часто питають, чи задоволений я з роботи уряду. Звісно ні. Чи задоволений я роботою Верховної Ради? Зовсім ні. Скажу більше, я незадоволений і своєю роботою. Знаєте чому? Тому що народ нами не дуже задоволений. Ви – депутати, міністри, як і я, президент – точно не ті, кому зараз в країні гірше за всіх. Наше спільне завдання – подвоїти і потроїти зусилля для змін в країні. Час також проаналізувати, наскільки наші дії відповідають вибраній стратегії, спланувати найближчі тактичні завдання», - заявив Президент.

Але, як зазначають учасники пікета, заява глави держави – це знову порожні слова, без жодних дій і реформ. А набрані на керівні посади іноземці ще більше заводять Україну у тупик.

«Невже серед 45 мільйонів українців неможна знайти чесних і порядних спеціалістів, що ми змушені просити допомоги у грузинів або євреїв. Не думаю, що громадяни інших держав краще знають, що потрібно Україні, ніж самі українці, - говорить один з активістів. – Ми будемо постійно збиратися і протестувати проти влади, допоки вона не зверне увагу на народ і не почне працювати на нас. За що ми боролися?! За що боролася Галичина?».

До речі, це вже не перша акція протесту львів’ян і, как зазначають пікетники, ігнорування їх вимог може призвести до подальшої радикалізації громадських настроїв і появи нових соціально-політичних конфліктів, що може мати непередбачувані наслідки і загрожувати стабільності і безпеці України.

Після завершення мітингу активісти виклали свої вимоги в резолюції, яку передали голові ОДА.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...