• Головна
  • На Львівщині виявлено нелегальну працю 246 працівників
11:40, 24 жовтня 2011 р.

На Львівщині виявлено нелегальну працю 246 працівників

На Львівщині протягом 9 місяців у ході 94 перевірок на підприємствах, установах, організаціях та суб’єктах підприємницької діяльності області виявлено факти використання нелегальної праці 246 працівників, серед них в основному працівники торгівлі, транспорту та сфери послуг. Про це повідомила заступник начальника Інспекції – начальник відділу – заступник Головного державного інспектора праці у Львівській області Тетяна Кащук, передає кореспондент УНН.

 

За результатами перевірок 100 матеріалів у зв’язку з виявленням фактів неформальних трудових відносин скеровано в органи прокуратури за ознаками грубого порушення законодавства про працю (ст. 172 КК України) для порушення кримінальних справ, за результатами розгляду яких порушено 46 кримінальних справ, складено 11 протоколів про вчинення адмінправопорушень за ч. 1 ст. 41 КУпАП, які скеровано до суду для прийняття відповідного рішення.

Найбільше працівників, які працювали нелегально та, відповідно, отримували заробітну плату в "конвертах", виявлено у містах Львів (66) та Червоноград (12), що ж стосується районів області, то серед них за кількістю виявлених неоформлених працівників в першу десятку входять: Дрогобицький (24), Жидачівський та Камянка – Бузький (по 18), Жовківський (15), Мостиський (14) та Бродівський (9) райони.

За словами Т.Кащук, це свідчить про те, що на вказаних територіях слід посилити контрольно-наг лядові та в першу чергу превентивні функції усім органам влади, які дотичні до вирішення цієї проблеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,70
42,83
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...