• Головна
  • Львівські школи впроваджують вітамінну модель харчування
12:28, 19 жовтня 2011 р.

Львівські школи впроваджують вітамінну модель харчування

Яблука, груші та банани стали альтернативою солодким булочкам, чіпсам, хот-догам, шоколадним батончикам та льодяникам у багатьох шкільних їдальнях Львова.

Так освітні заклади підтримали ініціативу громадського об'єднання "Самопоміч" щодо впровадження нової моделі учнівських раціонів, повідомляє УКРІНФОРМ.

Як зазначила керівник об'єднання Наталія Міхнова, ініціатива базується на результатах журналістського розслідування, яке показало, що раціон львівських школярів не містить вітамінів, натомість "засмічений" так званою швидкою їжею. При цьому майже половина батьків не цікавиться і не знає, чим тамують голод протягом занять їхні діти. Звідси і тривожна тенденція до зростання захворювань шлунково-кишкового тракту у молодших школярів та підлітків. За останні 5 років кількість органічної патології через неякісне харчування підвищилась серед них на 15 відсотків, частішає ожиріння.

Для розробки моделі нового раціону при міській раді створено спеціальну робочу групу, до якої увійшли експерти-дієтологи, лікарі, освітяни, санепідеміологи, представники батьківських комітетів. Вони ж забезпечать моніторинг шкільного харчування. А "Самопоміч" має намір здійснювати громадський контроль у цій сфері у формі "таємного клієнта".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...