До уваги львів’ян: як проводити профілактику захворювання на кишкові інфекції

Галицький відділ Львівського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області нагадує про профілактику захворювання на кишкові інфекції.

Про це 032.ua. інформує прес-служба ЛМР.

Отже, що потрібно робити, аби вберегти себе та своїх близьких від небажаних кишкових інфекці, медики нагадають, що перш за все необхідно дотримуватись особистої гіггієни. Та якщо все таки хвороба не оминула вас стороною, необхідно вжити наступні заходи:

Основні заходи профілактики:

  • У випадку виникнення кишкових розладів негайно звертатися до лікаря.
  • Використовувати для пиття лише кип’ячену воду.
  • На постраждалих внаслідок повені адмінтериторіях мити посуд, овочі, фрукти лише кип’яченою водою .
  • У випадку підтоплення криниць проводити відкачування води, очищення криниць та їх дезінфекцію.
  • Дотримуватися правил особистої гігієни.
  • Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук приватних осіб.
  • Не допускати споживання продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості.
  • Не вживати харчових продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості.
  • Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
  • Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (рік, озер, підземних джерел, поверхневих вод тощо). Для пиття, приготування їжі використовувати воду бутильовану або з централізованих джерел водопостачання.
  • При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води, для миття посуду і рук використовувати тільки профільтровану і переварену воду.
  • При купівлі харчових продуктів та напоїв необхідно обов’язково звертати увагу на терміни та умови зберігання продуктів харчування. Зберігати продукти харчування тільки відповідно до зазначених на упаковці способу на терміну.
  • При купівлі будь-якого харчового продукту у торгівельній мережі, споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції.
  • Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, для споживання дітьми – обробити окропом.
  • У продаж не брати продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські та ін. вироби, що потребують охолодження при зберіганні).
  • На відпочинку без організованого харчування не готувати багато комплексних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо), а також продукти «про запас». Приготовлені страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання – піддавати повторній термічній обробці. Зберігання страв без холоду не повинно перевищувати 2 годин.
  • При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) уникати контакту продуктів із землею та піском.
  • Перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мити руки з милом.
  • Обов’язково мити руки після відвідування туалету.
  • При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити їх з правилами харчування та дотримання особистої гігієни. Необхідно ретельно стежити, щоб дитина не споживала незнайомі ягоди та продукти невизначеного походження.
  • Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими пляжами.

 

Львів новини 032.ua профілактика кишкові інфекції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі