• Головна
  • Ситуація в зоні АТО станом на 23 травня 2015 року (МАПА)
16:41, 23 травня 2015 р.

Ситуація в зоні АТО станом на 23 травня 2015 року (МАПА)

Попри Мінські домовленості бойовики продовжують здійснювати обстріли по позиціях українських військових

Про це сьогодні, 23 травня, на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ повідомив міністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко,

За його словами на Маріупольському напрямку бойовики використали заборонені мирними угодами міномети калібром 120 міліметрів. Завдяки професійним діям наших військових, обійшлося без втрат.

 незаконні збройні формування застосували важку 122-мм артилерію під час обстріли позицій сил АТО поблизу Станиці Луганської.

Найгарячішими точками залишаються населенні пункти на Донецькому напрямку, зокрема Піски, Опитне, Авдіївка, а також Гранітне, Кам’янка та Красногорівка. Проросійські бандформування ведуть щільний вогонь з 120-мм мінометів і 122-мм артилерії, а позиції сил АТО в районі Водяного і Лозового були обстріляні з ще потужнішої 152-мм артилерії. В районі Верхньоторецького зафіксовано використання ворожого танку. Також бойовики зухвало порушили умови Мінських домовленостей та застосували ракетну систему залпового вогню «Град» біля Новоласпи,  що вчергове підтверджує ворожу налаштованість бойовиків.

На Луганському напрямку  протистояння продовжувалось в районі Щастя та населенних пунктів на Бахмутській трасі. Також незаконні збройні формування застосували важку 122-мм артилерію під час обстріли позицій сил АТО поблизу Станиці Луганської.

Вчора українські прикордонники зафіксували 12 польотів БПЛА в межах Донецької і Луганської областей. Також прикордонники виявили ще 2 безпілотники на ділянці Бердянського загони без перетину адміністративної межі з окупованим Росією Кримом.

 23-05

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#АТО #військові #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...