• Головна
  • Арку біля пам’ятника Бандері облицьовують гранітом
17:13, 3 жовтня 2011 р.

Арку біля пам’ятника Бандері облицьовують гранітом

Цього тижня на будівельний майданчик із спорудження пам'ятника Степанові Бандері у Львові буде доставлено нову партію підготовлених гранітних плит. Виконавець підготував до облицювання близько 100 м кв гранітного матеріалу. Наразі облицьовано 445 м кв тріумфальної арки.

Про це повідомив в.о. директора комунального підприємства Львівської обласної ради "Управління капітального будівництва" Ігор Хміль.

Виконавець продовжує займатися підготовкою гранітного матеріалу для майбутнього облицювання.

Як повідомляють в управлінні капітального будівництва, авторський колектив працює над виготовленням чотирьох картушів. Зокрема проходять розрахунки та роботи щодо кінцевих розмірів картушів та їхнього наповнення.

Нагадаємо, проект монумента затвердили в 2002 році. Переміг проект скульптора Миколи Посікіри та архітектора Михайла Федика. Будівництво розпочато наприкінці 2003 року. Офіційне відкриття пам'ятника відбулося 13 жовтня 2007 року напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці. 1 січня 2009 року, до 100-річчя з Дня народження провідника ОУН, обіцяли завершити весь комплекс Стели української державності, який відображено у 30-метровій арці на чотирьох колонах.

Ансамбль на площі Кропивницького має виглядати так: попереду чотириметрова бронзова скульптура Степана Бандери, за нею – тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізуватиме певний час українській державності. Перша опора – Княжа пора, друга – час козацтва, третя – період Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, четверта – сучасний час незалежності України.

Загальна кошторисна вартість робіт із спорудження - понад 8,5 млн грн, самої скульптури – 400 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...