• Головна
  • Хто захистить Львів на травневі свята?
Суботня розмова
13:26, 2 травня 2015 р.

Хто захистить Львів на травневі свята?

Суботня розмова

Львівські активісти та правоохоронці готуються захищати наше місто від провокацій та диверсій.

Влада не відкидає можливих провокацій, диверсій і навіть терористичних актів у Львові на травневі свята. «Надійся на краще, але готуйся до гіршого», - принцип за яким львів’яни живуть останні кілька тижнів. Влада, правоохоронці та громадські активісти готуються та роблять усе можливе, аби на травневі свята у Львові обійшлось без надзвичайних ситуації.

Готовність міліції відстояти порядок у місті на травневі свята, міліціонери вже встигли показати на практиці 1 травня. Учора активісти Правого сектора завадили «Автономному опору» провести акцію протесту під назвою «Соціальний марш». Впродовж години між двома організаціями тривала словесна перепалка та витала напруга. Аби не допустити сутичок обидві групи учасників розділили кордонами міліції.Після закінчення акції, правоохоронці навіть провели активістів до автобусної зупинки, щоб проконтролювати чи усі вони мирно поїдуть додому.

Події 1 травня у Львові можна назвати розминкою. Справжній конфлікт може виникнути уже наступного тижня – 8-9 травня.

Начальник Головного управління МВС України  у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, уже заявив, що під час відзначання Дня пам’яті та примирення, 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, працівники міліції будуть працювати у посиленому режимі.

Аби забезпечити належний правопорядок під час проведення масових заходів, буде залучено понад 1 700 правоохоронців. А ще на допомогу їм прийдуть працівники міліції із числа спецбатальйону «Львів», батальйону судової міліції, роти конвойної служби та спеціального батальйону міліції.

Зі своєї сторони, міліціонери намагатимуться зробити усе, що в їхніх силах, аби 8-9 травня пройшло у Львові мирно. Втім,  за словами Дмитра Загарії, головне, щоб  під час травневих свят львів’яни поводились гідно і не піддавалась на провокації.

Львівська область– регіон, який російські спецслужби спробують дискредитувати

« Я звертаюсь до всіх громадян з проханням під час святкувань не порушувати закон, не піддаватись на провокації та поводитись гідно. Про всі випадки порушення громадського порядку повідомляйте за номером 102 або звертайтесь до найближчого правоохоронця. Винні у порушенні законодавства будуть притягнуті до відповідальності», - наголошує Дмитро Загарія.

Своє занепокоєння висловив і Голова Львівської ОДА Олег Синютка. На його думку, Львівська область – це особливий регіон для російських спецслужб, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в Україні.

 «Сьогодні ми повинні розуміти, що Львівщина – особливий регіон для російських спецслужб, які прагнуть дискредитувати українську державу.  Пильність громадян допоможе міліціонерам вчасно відреагувати на провокації», - розповідає Олег Синютка.

Також очільник області наголосив, що львів’янам варто толерантно поставились до того, що 8-9 травня люди прийдуть вшанувати пам'ять рідних чи близьких людей, які пожертвували своїм життям за перемогу. Адже Україна разом із усім світом буде відзначати завершення Другої світової війни.

Відпочивати ми не будемо, а навпаки працюватимемо на повну потужність. Ми уже давно готувались до травневих свят

« Треба віддати шану тим воїнам, які за незалежність України поклали своє життя,  а особливо тим, які боронили її в часи Другої світової війни», - наголосив очільник Львівщини.

За словами координатора громадської ініціативи «Варта-1» Ігоря Зінкевича, львівські активісти, як і правоохоронці,  не будуть відпочивати на травневі свята.

 

«Торік ми себе добре зарекомендували на травневі свята, а цього року підготувались ще краще. Станом на тестування додаткової техніки пройшло добре. Тому все гаразд, хвилюватись не варто, ми  працюємо в посиленому режимі. Всі громадські організації та всі охочі, будуть підключені до каналу «Варта-1». Відпочивати ми не будемо, а навпаки працюватимемо на повну потужність. Ми уже давно готувались до травневих свят, але сподіваємося у Львові все буде мирно», - розповів у коментарі 032.ua Ігор Зінкевич.

 

Закликає бути особливо пильними у ці дні і львівська залізниця.  Як йдеться у повідомлені прес-служби Львівської магістралі, під час травневих свят можуть виникнути надзвичайні ситуації. Тому львів’янам слід бути максимально обережними та уважними.

 «Мінування чи вибухи, теракти чи інші злочини на залізничних коліях, мостах, повідомлення про замінування вокзалів – ці речі, на жаль, можуть відбуватися і відбуваються уже не лише в зоні проведення АТО, але й на мирних територіях України. Відтак, керівництво Львівської залізниці просить пасажирів повідомляти правоохоронців при виявлення сторонніх предметів на коліях, вокзалах та станціях, та у разі виявлення підозрілих осіб», - йдеться у повідомлені прес-служби.

Нагадаємо, правоохоронці, представники влади, громадські активісти просять львів’ян не піддаватися під травневих свят на провокації людей, які прикриваючись національно-патріотичними ідеями, хочуть дестабілізувати ситуацію у Львові та й в усій Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...