• Головна
  • У ВР VII скликання за антикорупційні закони на 100% голосувала лише ВО «Свобода», - дослідження
18:39, 20 жовтня 2014 р.

У ВР VII скликання за антикорупційні закони на 100% голосувала лише ВО «Свобода», - дослідження

Серед усіх фракцій Верховної Ради VII скликання найбільш послідовною у голосуванні за антикорупційні законопроекти була ВО «Свобода». Такого висновку дійшла громадська організація «Всеукраїнська люстрація», яка проаналізувала відкриті дані по найважливіших голосуваннях депутатських фракцій протягом грудня 2012 — жовтня 2014 рр, передає Gazeta.ua.

«Проблема законодавчого забезпечення боротьби з корупцією у минулому скликанні Верховної Ради була однією з найгостріших. Вона полягала в тому, що лояльна до Януковича більшість намагалася проштовхнути через сесійну залу ініціативи, які сприяли незаконному збагаченню «Сім’ї» та наближених олігархів», — говориться у дослідженні.

Так, 24 жовтня минулого року зусиллями депутатів Партії регіонів (192 голоси, 92%), Комуністичної партії України (31 голос, 97%) і позафракційними депутатами  (14 голосів) було прийнято закон про реструктуризацію бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів. За словами депутатів-опозиціонерів від УДАРу та «Батьківщини», завдяки цьому законопроекту додаткові прибутки (понад 5 млрд. грн.) отримали газові компанії та банки Д. Фірташа і Р. Ахметова. Водночас проти цього законопроекту проголосували 100% «свободівців» і лише 50% фракції УДАРу та 30% «Батьківщини».

Але і після Євромайдану демократичні політичні сили демонстрували різний ступінь готовності голосувати за антикорупційні ініціативи, підкреслює «Всеукраїнська люстрація».

У квітні цього року, коли громадські активісти поставили питання руба про оприлюднення всієї інформації про учасників та пропозиції на державних тендерах і повернення прозорості у сфери державних закупівель (проект №4587), голосування мало не було провалене через низьку дисципліну у новій коаліції.

«Під час вирішального голосування у 226 голосів „Батьківщина” дала 83% „за”, УДАР – 76%, група „Суверенна європейська Україна” екс-спікера Литвина – 86%, група екс-регіоналів Кінаха-Хомутинника „Економічний розвиток” – 78%, ВО „Свобода” – 100%», – говориться у дослідженні.

А під час голосування 16 вересня за пакет антикорупційних законів у першому читанні за УДАРівський законопроект про Національне бюро антикорупційних розслідувань проголосувало лише 7% самих ударівців, 31% «Батьківщини», 0% комуністів, 23% «Суверенної європейської України» екс-спікера Литвина, 2% групи «Економічний розвиток», 1% регіоналів, «Свобода» проголосувала на 100%.

Під час голосування 14 жовтня щодо ухвалення цих законів у другому читанні та в цілому знову лише ВО «Свобода» проголосувала на 100%, повідомляє «Всеукраїнська люстрація».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...