• Головна
  • До кінця року у Львові прокладуть 40 км велодоріжок
16:06, 4 жовтня 2014 р.

До кінця року у Львові прокладуть 40 км велодоріжок

За словами радника міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олега Шміда, до кінця року довжина велосмуг міста становитиме 40 км. До 2020 року заплановано створити веломережу міста, протяжністю 268 км.

 «З 2011 року, коли було затверджено схему веломережі міста, на вулицях Львова побільшало як велосипедистів, так і велодоріжок. Цьогоріч довжина велосмуг міста становить близько 40 км – 1/6 від запланованих до 2020 року 268 км.  Орієнтовна вартість проекту – 200 млн. грн.  Ми долаємо черговий десяток кілометрів велодоріжок. До кінця року перетнемо позначку 40 км. До 2020 року міська рада запланувала збудувати веломережу у Львові, яка має 268 км»,- зазначив Олег Шмід.

Нагадаємо, цього року з’явилися велодоріжки на вул. Виговського, а на проїжджій частині вул. Гіпсової було розставлено відповідні знаки обмеження швидкості. Наразі основним об’єктом є будівництво велосмуги на вул. Куліша, в рамках реконструкції всієї вулиці, яка вже функціонуватиме в листопаді. У планах – велодоріжки на вул. Левандівській та вул. Стуса (в рамках будівництва трамвайної колії на Сихів).

Також існує проект так званої трансміської веломагістралі, що сполучатиме вул. Липинського, вул. Наукову і вул. Стрийську, і проходитиме через центр міста.  Крім того, є ідея залучити фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках реформи транспортної системи загалом. Наразі карту веломережі Львова можна побачити на сайті Львівської міської ради.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...