• Головна
  • Львівський міліціонер розповів про те, як його та побратимів обстріляли в АТО (ФОТО)
09:48, 9 вересня 2014 р.

Львівський міліціонер розповів про те, як його та побратимів обстріляли в АТО (ФОТО)

17 серпня під час виконання бойового завдання загинув міліціонер першого взводу другої роти молодший сержант міліції Володимир Попович, а молодші сержанти міліції Іван Яцейко та Степан Василенко отримали важкі поранення

Іван Яцейко, який вступив до спецбатальйону «Львів» добровільно, розповів, що поїхав на Схід, аби побороти бандитизм. Про це інформує відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Львівський міліціонер розповів про те, як його та побратимів обстріляли в АТО (ФОТО), фото-1

Іван Яцейко, який вступив до спецбатальйону «Львів» добровільно, розповів, що поїхав на Схід, аби побороти бандитизм

«Нині ми боремося за незалежність України, як колись за неї проливали кров наші предки. Якби я вирішив, що мені ця війна непотрібна, завтра в мою в хату міг би прийти ворог та забрати у мене сім’ю. Краще поїхати на схід і не допустити бойовиків на рідну землю. Тож я вступив у лави батальйону «Львів». Під час запису до міліцейського підрозділу мене попередили, що разом з іншими бійцями можуть скерувати у зону проведення антитерористичної операції. Мене це не злякало, оскільки я був готовий до такого розвитку подій», – зауважив хлопець.

Після навчання, яке тривало півтора місяці, чоловіки склали присягу. Бійців відрядили до Харкова, а згодом до Лисичанська.

Місцеві міліціонери  уже там не працювали. Більшість із них злигалися із сепаратистами

«Спершу ми охороняли райвідділ міліції. Місцеві міліціонери  уже там не працювали. Більшість із них злигалися із сепаратистами. Відтак ми взяли участь у зачистці Лисичанська. Ми обходили будинок за будинком, завод за заводом, аби виявити та роззброїти сепаратистів, які залишилися в місті. Інколи бойовики нападали на наші патрулі», - розповів Іван Яцейко.

Львівській міліціонер потрапив на лікарняне ліжко після зачистки села Кримське, яке розташоване між Лисичанськом та Леганськом.

Львівський міліціонер розповів про те, як його та побратимів обстріляли в АТО (ФОТО), фото-2

«Наша група прямувала центральною дорогою до житлового будинку. З лівого боку дороги росли соняшники, а з правого – було чисте поле. Раптом я помітив, як з боку будинку рухається автомобіль ВАЗ-2107. Повідомивши  іншим членів групи, я попросив їх перевірити цей легковик. Мені здалося, що водій та пасажири авто почули те, що я сказав, оскільки за якусь мить «чотириколісник» заїхав за кущі. Відтак з боку соняхів у нас хтось почав стріляти. Стало зрозуміло, що хтось прикриває тих, хто їхав в автомобілі. Мене поранили в ногу. Молодшому сержанту міліції Степану Василенку поцілили у плече. Йому роздробило кістку. Найважче поранення отримав Володимир Попович. Ворожі кулі потрапили йому у легені та хребет», - розповів Іван Яцейко.

Мене поранили в ногу. Молодшому сержанту міліції Степану Василенку поцілили у плече. Йому роздробило кістку. Найважче поранення отримав Володимир Попович

 Після обстрілу Іван Яцейко одразу наклав собі на ногу джгут й відповз на десять метрів від лінії вогню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#спецбатальйон "Львів" #Іван Яцейко #Степан Василенко #Володимир Попович
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...