Тема для обговорення
10:00, 22 червня 2014 р.

Миру - мир

Тема для обговорення

22 червня 2014. Хто б міг подумати, що через 73 роки з початку Великої Вітчизняної, ми знову будемо говорити про війну в сьогоденні, а не в минулому часі.

Найкровопролитніша війна в історії людства нічому нас не навчила. Але найстрашніше, що вона нічому не навчила державу, яка назвала себе правонаступницею СРСР і яка понесла найбільші втрати в тій війні.

Україна хоче миру. З кожною краплею пролитої крові це бажання все сильніше. Наша потреба повернутися до миру настільки велика, що ми починаємо думати і діяти іраціонально. Наприклад, домовлятися про що б то не було з агресором. З агресором можна домовлятися тільки про одне - про повну капітуляцію. Договір про ненапад вартує стільки ж, скільки пакт Молотова - Ріббентропа, підписаний в 1939 році Німеччиною і Радянським Союзом.

Правда пакт, укладений Гітлером і Сталіним, мав на меті не тільки мир для СРСР, але також і розділ Польщі. Лише в 1989 році З'їзд визнав недійсною з дня підписання таємну частину договору згаданого пакту.

Президент України зі своїми мирними пропозиціями ризикує опинитися в ситуації «Молотова-Ріббентропа», тому що мир, підтримуваний лише однією стороною, - це не мир, це все та ж війна.

Україна оголосила про тижневе припинення вогню. З 22.00 п'ятниці українські гармати замовкли. Чим відповів агресор?

Починаючи з 22.00 п'ятниці, 20 червня, бойовики провели мінометний обстріл у бік Російської Федерації по пунктах пропуску «Ізварине» і «Успенка». Поранення отримали 9 українських прикордонників.

З мінометів і 30-мм артилерійській гармати обстріляні позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому та на горі Карачун.

Бойовики, які прибули на 2 КамАЗах російського виробництва, зробили спробу штурму командного пункту військової частини, дислокованої біля населеного пункту Амвросіївка.

Терористи обстріляли з АГС і мінометів блок-пост сил АТО в районі населеного пункту Рубіжне та в районі Слов'янська.

Так виглядає перемир'я з боку ЛНР і ДНР.

Правда, є обнадійлива інформація. Мер Маріуполя Юрій Хотлубей, посилаючись на відомості, отримані від Президента Порошенко під час зустрічі в Києві, повідомив журналістам, що в телефонній розмові з Президентом України Путін пообіцяв припинення вогню з боку «ополчення», але наступного дня, з 22.00 суботи.

Проте поки, за інформацією центру «Інформаційний опір», припинення вогню не спостерігається. Незважаючи на припинення вогню з боку сил АТО, терористи активно проводять обстріли позицій українських силовиків. У районі Слов'янська обстріляні три блок-пости сил АТО. Обстріл проводився з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї. Також був обстріляний блокпост силовиків поблизу с. Крива Лука (Краснолиманський район, Донецька обл.).

Природно, що українська армія в цьому випадку змушена була відкрити у відповідь вогонь.

Чи означає це, що миру не буде, а всіма підтриманий план Порошенко провалився?

Тут все не так однозначно. Справа в тому, що ми до кінця не знаємо, а який насправді був його план.

Всі, хто підтримав проект Президента, трактують його по-своєму. Наприклад, самопроголошений губернатор Донецької області Губарєв чомусь вирішив, що Порошенко захотів сісти з ним за стіл переговорів.

«Для того, щоб сісти за стіл переговорів, нехай виведуть іноземні війська з території республік Донбасу, і визнання цих народних республік офіційним Києвом», - заявив Губарєв в суботу в Донецьку.

Миру - мир, фото-1

Путін теж вирішив, що Порошенко «поплив» - і відразу ж заспівав про політичні компроміси, які необхідно досягати за столом переговорів. Тут як не можна до речі і переговорники об'явилися - нова партія з мальовничою назвою ПРУ. Все ті ж регіонали на чолі з Мірошниченко, заспокоюючи народ тим, що тепер вони обійдуться без вождізму (типу, не бійся електорат, другий Януковича ми тобі більше не підсунемо), переформатувалися в нову структуру. І назву чудову придумали - Партія розвитку України - з абревіатурою, що означає «стій!» (ПРУ). Як з такою назвою вони будуть нашу Україну рухати вперед, поки незрозуміло. Але перші ініціативи цієї партії вже відомі - під шумок мирних пропозицій Порошенко вони взялися організувати круглий стіл у Донецьку за участю Росії. Так що, напрямок руху вибрано відповідно назві - пру! Йдемо в нікуди.

 Що стосується самого Порошенко, то навряд чи він настільки наївний, щоб не бачити - припинення вогню не вийде. Бойовики вже назвали мирні пропозиції Порошенко утопічними, що фактично означає відмову їм слідувати.

Миру - мир, фото-2

Саме тому вчора у своєму зверненні до громадян України Президент заговорив і про розроблений - зовсім не мирний – план  Б.

В інтересах усіх громадян України, щоб до цього плану переходити не довелося. Силовий сценарій - це нові жертви з обох боків протистояння. Він цікавий тільки тим, хто заробляє на війні. Але хай ці люди шукають заробіток в інших місцях. Всім іншим варто почути те, з чим звертається до них Президент: світ, єдина країна, зміни до Конституції, що несуть децентралізацію влади і гарантію свобод на збереження мови, історичної пам'яті, традицій, відновлення всіх зруйнованих у ході війни будівель силами і засобами держави Україна, створення нових робочих місць.

Давайте повернемося з війни!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мир #Україна #Порошенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...