• Головна
  • Львові відремонтували ліфт, який перестав працювати ще з часів радянського союзу (ФОТО)
14:46, 17 червня 2014 р.

Львові відремонтували ліфт, який перестав працювати ще з часів радянського союзу (ФОТО)

Місто відновлює ліфтове господарство.

Зараз тривають роботи з влаштування ліфтів у будинку на вул Шевченка, 362, де ліфти не працювали 22 роки. ЛКП «Львівсвітло» у 9-поверховому будинку встановило один новий ліфт, зараз тривають роботи з влаштування другого. Про це 032 повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Львові відремонтували ліфт, який перестав працювати ще з часів радянського союзу (ФОТО), фото-1

«Ми цей будинок прийняли від підприємства «Автонавантажувач». Підприємства повинні передавати місту будинки повністю капітально відремонтовані, але так не сталось. Ми його прийняли як руїну – без гарячої води, без опалення, без ліфта. Будинок був доведений до руйнації. Поступово наводимо порядок – опалення, гаряча вода є. Ліфти у цьому будинку не працювали 22 роки. Цього року ми заінвестували по 130 тис грн – це вартість ліфта. До Дня Конституції запрацює один ліфт, другий – до 15 липня. Люди будуть мати можливість нормально себе почувати.

По будинку є проблеми з заборгованістю за тепло і понад 30 тис грн – за житлово-комунальні послуги. Але ми свою роботи проводимо, маємо надію, що люди поступово ці платежі зможуть зробити. Буде зроблена толока, впорядкуємо дорогу. До будинку буде більше уваги, бо це великий будинок. Важливо, щоб люди мали комфорт», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Львові відремонтували ліфт, який перестав працювати ще з часів радянського союзу (ФОТО), фото-2

У будинку на вул Шевченка, 362 були ліфтові шахти, але не було ліфтів.

«В акті приймання на баланс будинку було вказано, що ліфти в цьому будинку є розколочені і обладнання там не було. Цього року за дорученням міського голови наше ЛКП «Львівсвітло» приступило до встановлення нових ліфтів за власні обігові кошти, не використовуючи бюджетних грошей. В квітні була прийнята Програма, відповідно до якої обслуговуючі організації за свої власні кошти зобов’язані проводити заміну, ремонти ліфтів, тобто вкладати свої кошти у модернізацію житлового господарства Львова. «Львівсвітло» показало перший приклад», - розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Львові відремонтували ліфт, який перестав працювати ще з часів радянського союзу (ФОТО), фото-3

За словами головного інженера ЛКП «Львівсвітло» Валерія Кривого, ліфти придбали у Білорусії. Вони антивандальні. Один ліфт уже змонтовано. Працювати він буде після отримання висновків технічних експертиз та отримання дозволу на запуск в експлуатацію. Цими процедурами вже займається ЖЕК, який і відповідатиме за роботу ліфта.

Зараз ліфт встановлюють в другому під’їзді, планується, що запрацює він до 15 липня. Вартість одного ліфта разом з монтажними роботами складає 245 тис. грн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Садовий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...