• Головна
  • «Газпром» ввів для України режим передоплати
10:00, 16 червня 2014 р.

«Газпром» ввів для України режим передоплати

«Газпром» з 9:00 ввів режим передоплати режим поставок російського газу в Україну.

«Рішення прийнято з причини хронічних неплатежів «Нафтогазу України» Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ становить $ 4,458 млрд: $ 1,451 млрд - за листопад-грудень 2013 року і $ 3,007 млрд - за квітень-травень 2014 року», - йдеться в повідомленні компанії повідомляє Lb.ua.

«З сьогоднішнього дня українська компанія отримує російський газ тільки в оплачених обсягах», - додали в «Газпромі».

Нагадаємо, Україна відмовилася визнавати встановлену РФ з 1 квітня ціну газу на рівні 500 доларів за тисячу куб. м і припинила платити за газ. У ході дев'яти раундів переговорів між Україною і Росією за участю Єврокомісії сторони не дійшли компромісу.

Переведення на передоплату означає фактичне припинення поставок газу в Україну. Втім, поки йшли переговори, «Нафтогаз» активно запасав в сховища російський газ, покриваючи поточні потреби країни власним видобутком. І після припинення поставок газу з Росії ще довго - до серйозних зимових холодів - зможе обходитися за рахунок створених запасів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк уже доручив профільним відомствам готуватися до відключення поставок природного газу з 16 червня 2014 року. Міністерству юстиції доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» в Стокгольмському арбітражі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Газпром #Яценюк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...