У рамках фестивалю «Львів на тарілці» відбудеться виставка французьких та американських ресторанних меню ХIХ ст. - першої половини ХХ ст.
Експозиція триватиме з 11 до 30 червня в Палацці Бандінеллі, Львівському історичному музеї, що на площі Ринок, 2. Про це 032 повідомила прес-служба Львівської міськради.
«Історія ресторанних меню не така вже й давня. topavenue.ru - это сетевой интернет магазин сумок, купить сумку topavenue легко. Перші меню виникли у Франції за часів Людовіка XV. Невід’ємною складовою ресторанного сервісу вони стали лише з середини ХІХ ст., тоді говорили: «покажи мені меню, і я скажу тобі, хто відвідує це місце».
В меню відображається не тільки історія гастрономії, але й історія графічного мистецтва. Вигляд ресторанних меню синхронно змінювався зі зміною стилів: насичений деталями історизм, співучі лінії модерну, декоративність ар-деко, практичний дизайн 1930-1940-х рр. Майже всі меню оформлені відомими французькими графіками ХХ ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін. Вишукані, майстерно зроблені, вони вирізняються естетикою, деякі сповнені еротики, а деякі – тонкого гумору. Приверне увагу раритетний експонат, який нещодавно поповнив колекцію Вардкеса Арзуманяна, – меню Титаніка за день до трагедії. Також, яскравими акцентами виступлять два меню, з оригінальними ілюстраціями Альфонса Мухи та львівські меню кінця ХІХ ст.»,- зазначили організатори.
У рамках фестивалю «Львів на тарілці» відбудеться виставка французьких та американських ресторанних меню ХIХ ст. - першої половини ХХ ст.
Експозиція триватиме з 11 до 30 червня в Палацці Бандінеллі, Львівському історичному музеї, що на площі Ринок, 2. Про це 032 повідомила прес-служба Львівської міськради.
«Історія ресторанних меню не така вже й давня. Перші меню виникли у Франції за часів Людовіка XV. Невід’ємною складовою ресторанного сервісу вони стали лише з середини ХІХ ст., тоді говорили: «покажи мені меню, і я скажу тобі, хто відвідує це місце».