• Головна
  • У Львові відкриють перший в Україні соціальний мультиспортивний зал (ФОТО)
15:18, 8 квітня 2014 р.

У Львові відкриють перший в Україні соціальний мультиспортивний зал (ФОТО)

Заняття в такому залі коштуватимуть лише 50 гривень на місяць. Організатори витратили на спорудження майданчику 330 тисяч гривень.

Сучасний спортзал побудували небайдужі львів’яни разом із активістами на доброчинні пожертви львівських підприємств та львів’ян,  щоб дати дітям і молоді можливість замінити комп’ютерні ігри і вулицю на цікаві спортивні заняття. 

У Львові відкриють перший в Україні соціальний мультиспортивний зал (ФОТО), фото-1

10 квітня на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини відбудеться офіційне відкриття залу.

Як повідомили 032.ua у спортивному клубі «Манівці», на площі 330м2 розміщений скеледром, татамі (заняття з дзюдо), батут, поролонова яма і майданчик для паркуру, брейкдансу і акробатики, слеклайни (натягнуті на висоті стропи, на яких вчитимуть зберігати рівновагу та виконувати акробатичні фігури).

Вартість занять у більшості секцій становить 50 гривень на місяць. Немає і обмежень по віку чи підготовці.

«Після підготовки озера для тренувань з водного туризму, літнього майданчика для  паркуру та будівництва відкритого скеледрому, ми відчули, що нам дуже бракує місця для занять у холодну пору року – розповідає Тарас Білошицький, президент ЛМГО «Туристсько-спортивний Клуб «Манівці», ідейний натхненник та керівник проекту побудови залу. – Певний час проводили заняття у залі тхеквондо, але з часом стало дуже тісно – бувало, що одночасно з двома групами господарів залу займались група з дзюдо і гірського туризму, а на свою чергу уже чекали слеклайнери. Тоді і спала на думку ідея створити власний тренувальний майданчик. А оскільки вільного приміщення на Погулянці не було, дійшли до висновку, що це чудова нагода створити його, враховуючи потреби усіх секцій. Задум був дуже амбітний – у нас не було коштів на масштабне будівництво і будівельного досвіду (окрім створення скеледрому). Було лише величезне бажання мати де тренуватись самим та вчити інших. Виявилось, що мрія – хороший фундамент для втілення навіть найсміливіших планів. Першими, хто підтримав задум, було керівництво Центру творчості, яке погодилось на створення такого майданчика на своїй території. Знайшлися і небайдужі компанії та приватні особи – які своїми пожертвами підтримували процес будівництва. Львівські підприємства надавали знижки на свої послуги та матеріали. Хтось ділився досвідом у будівельній сфері чи жертвував часом та фізично докладався до створення залу (без перебільшення – сотні годин вечорами та у вихідні) – таким чином більшість робіт у залі проведено на волонтерських засадах. Майже вісім місяців роботи, майже 330 000 гривень доброчинних внесків вкладених у будівельні матеріали – і це ще не фініш, зал потребуватиме ще багато роботи і коштів. Але уже зараз у ньому відбуватимуться тренування у комфортних умовах. В процесі реалізації ідеї до нас приєднались групи брейкдансу та акробатики. Сподіваюсь, на цьому список не завершиться і тренувальний розклад (уже зараз дуже різноманітний) поповнюватиметься новими заняттями та віковими групами».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#манівці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...