• Головна
  • Вшанувати пам'ять В'ячеслава Чорновола прийшло всього лише 35 львів'ян (ФОТО)
16:43, 25 березня 2014 р.

Вшанувати пам'ять В'ячеслава Чорновола прийшло всього лише 35 львів'ян (ФОТО)

В день загибелі Героя України В'ячеслава Чорновола, 25 березня,поклали квіти до підніжжя пам'ятника В'ячеславові Чорноволу прийшло всього лише 35 львів'ян 

Так, до пам'ятника Чорноволу сьогодні прийшли: Голова обласної ради Петро Колодій, голова облдержадміністрації Ірина Сех, депутати обласної ради, представники громадськості та старшокласники Середньої школи № 46 ім. В. Чорновола.

Чорновіл - це уособлення незламного духу. І дай Боже, щоб світла пам'ять цього Великого Українця завжди жила в наших серцях і надихала до нових звершень», - зазначив Петро Колодій, передає прес-служба ЛОР.

Нагадаємо, в цей день 15 років тому в автомобільній аварії під Борисполем загинув В'ячеслав Чорновіл - активний діяч руху опору проти русифікації України, політв'язень, голова Львівської обласної ради першого демократичного скликання. 

Довідка

У 1990-92 рр. — він голова Львівської обласної ради, З липня 1960 до травня 1963 років В'ячеслав Чорновіл працював на Львівській студії телебачення спочатку редактором, потім — старшим редактором передач для молоді., 1970 року Чорновіл у Львові починає випуск підпільного журналу «Український вісник», в якому друкує матеріали самвидаву, хроніку українського національного спротиву. Він — його організатор, редактор і видавець. Журнал стає справжнім рупором демократії та національної свідомості у підрадянській Україні. можна щось таке про львів додати

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Чорновол #Сех #Колодій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...