• Головна
  • Не міняємо шило на мило: львівський Автомайдан бойкотує нового губернатора
09:15, 21 березня 2014 р.

Не міняємо шило на мило: львівський Автомайдан бойкотує нового губернатора

Вирішимо долю прокуратури Львівської області і тих негідників, які там хочуть осісти на керівних посадах, - кажуть Автомайданівці.

Подаємо текст звернення: 

ГО «Львівський АвтоМайдан» опише схему, за якою головний прокурор Львівської області Володимир Гураль намагається втриматися та закріпитися на своїй посаді. Нагадаємо, що нещодавно громада Львова вже висловлювала недовіру Володимиру Гуралю.

"Схема Гураля" та хід подій:

5 березня. Всім стало відомо, що головним прокурором Львівської області призначили п. Гураля.

7 березня. У Львові «Правий сектор» та афганці завадили представити нового прокурора області. Вони публічно продемонстрували позицію та ставлення громади до цієї особи. Гуралю висунули звинувачення в корупції та фабрикуванні справ, які скасовувалися в суді.

11 березня. Ірина Сех, до якої в львів'ян було теж багато запитань, вирішила стати на сторону громади та направила до Генеральної прокуратури листа, в якому просила Махніцького Олега Ігоровича переглянути наказ про призначення Володимира Гураля на посаду головного прокурора Львівської області.

Після цього Гураля викликали в Київ до Генеральної прокуратури та дали зрозуміти, що якщо він не владнає проблеми з громадськістю та не "осідлає" її, тоді доведеться його замінити.

Приїхавши до Львова, пан Гураль домовляється з телеканалом «ZIK» за його публічну люстрацію і 14 березня в розмитому для громадськості форматі прямого ефіру він, начебто, долає одну з перепон. В результаті, місцевий Люстраційний Комітет не надав жодних висновків (чи ж не мав бажання їх надавати) щодо того, чи може ця людина займати відповідну посаду в прокуратурі.

ГО «Львівський АвтоМайдан» рекомендує телеканалу «ZIK» змінити назву програми "Люстрація", якщо вони не розуміють, яку відповідальність несуть перед громадськістю, до керівних посад Львівщини мають змогу потрапити корупціонери та злочинці.

Попри всі каяття та обіцянки пана Гураля на програмі "Люстрація" щодо правильних кадрових рішень та роботи прокуратури, ми також дізналися, що на посаду його заступника вже погоджено Брезденя Володимира Івановича, начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні. Нагадаємо, що під час революції саме за рішенням Брезденя та його підписів на Львівщині порушувалися кримінальні справи проти людей, активістів Євромайдану. В свій час Брездень наглядав над податковою службою, тому юридичні фірми та підприємства не хотіли погіршувати з ним стосунки. Це все дало можливість Брезденю реалізовувати корупційні схеми, де були "портфелі" з десятками, а той сотнями тисяч доларів. До цього часу він привласнював ці кошти собі, а зараз вирішив поділитися з Гуралем, тому другий і прагне бачити його на місці свого заступника. Завтра в Генеральній прокуратурі має бути наказ на призначення цієї людини.

Пан Гураль, пройшовши «умовну» люстрацію перед телеглядачами, розуміє, що у Львові є ще протестні громадські рухи, які можуть стати йому на заваді, і тому з деякими з них вже веде кулуарні домовленості. Завдяки громадським організаціям Гураль хоче закріпитися на посаді та легітимізувати себе на ній.

До слова, саме за такою ж схемою, як і з Гуралем, на 21 березня в прямому ефірі була запланована люстрація Богдана Мицака, який претендує на посаду керівника ДАІ Львівської області.

Завтра, 21 березня, о 15.00 год. в Прокуратурі Львівської області відбудеться формування Громадської ради, членами якої будуть представники різних громадських об'єднань (ймовірно, з якими Гуралю вдалося знайти спільну мову). З допомогою цієї Громадської ради Гураль хоче надалі втриматись на посаді!

ГО «Львівський АвтоМайдан» спільно з «Дорожнім Контролем» та громадським об'єднанням "Євромайдан Львів" застерігають усі громадські об'єднання, що підписання резолюції та формування Громадської ради - це "угода з дияволом" і її наслідки будуть плачевні. Це ще одна пастка, аби ввести народ в оману та затвердити свої позиції. Ми закликаємо громадськість та організації Львівщини підтримати цю позицію про висловлення недовіри Гуралю та наближених до нього людей, бо це зрада Євромайдану, революції та Небесній сотні. Усі домовленості з цими посадовцями - ті ж договори та потискання рук, які опозиція робила Януковичу під час того, як наш народ вбивали та калічили. Львів'яни повстали проти таких злочинців і ми маємо підтримати наших співвітчизників. Ми - єдиний рупор, через який громада може донести свою позицію.

У випадку, якщо Генеральна прокуратура не відреагує на наше звернення, в знак протесту ми вийдемо на вулиці.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#автомайдан
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...