• Головна
  • Кожний 10-тий львівський студент заміняє громадський транспорт на велосипед, - дослідження (ФОТО)
15:39, 20 березня 2014 р.

Кожний 10-тий львівський студент заміняє громадський транспорт на велосипед, - дослідження (ФОТО)

Загалом у Львові лише 18% львів’ян мають велосипед, а лише близько 7% використовує його регулярно як основний вид транспорту.

Що стосується студентства, то велосипед мають 28% студентів Львова, а із загальної їх кількості щодня або майже щодня його використовує лише до 11%.

57% опитаних студентів були б згідні використовувати велосипед як основний засіб пересування.

Серед причин, чому більшість студентів наразі не користується велосипедом, опитані зазначили нестачу велодоріжок у Львові, небезпечність пересування міськими дорогами, незручність велосипеду як транспорту загалом, а також високу його вартість.

«Зважаючи на те, що за результатами дослідження кожен 10-й львівський студент користується велосипедом як засобом пересування по місту, метою проекту є покращити цей показник та збільшити його втричі – в перспективі 5 років, кожен третій студент буде використовувати велосипед як засіб пересування по місту», – зазначила Мар’яна Малачівська-Данчак, керівник програми аналізу та досліджень Інституту міста.

В обговоренні проблем та шляхів їх вирішення взяли участь радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід, координатор Європейського тижня мобільності, співзасновник майданчику урбан-руху Lypneva.com та завідувач сектору внутрішньої промоції міста Львівської міської ради Дем’ян Данилюк, головні спеціалісти управління молоді, сім`ї та спорту Львівської міської ради Петро Гошовський та Роман Андрес, а також студенти Національного університету «Львівська політехніка».

інфографіка, велосипед

інфографіка, велосипед

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#велосипед львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...