• Головна
  • У Львові тема Євромайдан набирає новин обертів у суспільстві
Підсумки 12 березня
08:00, 13 березня 2014 р.

У Львові тема Євромайдан набирає новин обертів у суспільстві

Підсумки 12 березня

Вчора, 12 березня Львів в черговий раз повернувся до теми Євромайдану. Відтак новини на цю тему різні -  інформація про хворих, єднання Сходу та Заходу, а ще один євромайданівець обікрав помешкання сім’ї, яка його приютила у Львові.

22-річний донеччанин, який був поранений на Євромайдані, обікрав сім’ю, яка надала йому прихисток у Львові. Зловмисник вкрав у сім’ї $2,6 тис., 1 тис. євро, дві золоті обручки, два золоті персні та сережки. Місце його перебування встановлюють.

Сирота, був поранений на Євромайдані – так про нього розповідають активісти, відтак нестабільний стан не завадив обчистити людей, які дали хлопцю дах над головою та їжу.

Окрім того, у лікарнях Львівщини досі лікуються 144 постраждалих на Євромайдані. Зокрема допомогу потерпілим надавали й продовжують надавати в усіх лікарнях Львова, а також в центральних районних лікарнях м. Броди, Городок, Золочів, Пустомити, Радехів, Самбір, Сколе, Сокаль, Стрий, центральній міській лікарні м. Дрогобич, Борислав, Трускавець, Стрий та Червоноград.

А незабаром на лікування закордон скерують ще трьох євромайданівців. Потерпілих з Львівщини готові прийняти медичні установи Жешува та Перемишля. А на стаціонарному лікуванні в медичних закладах Києва перебуває 14 жителів Львівщини, які отримали травми під час Революції Гідності.

Оскільки ми заговорили про лікування, додамо, що надлишок медикаментів, про який в ексклюзивному інтерв’ю для 032.ua розповідала медик Ольга Мартінек, нададуть для безхатченків.

Таке рішення прийняли у зв’язку із завершенням активної фази протестів Євромайдану. У розпорядженні залишились певна кількість медикаментів, які хотіли передати на потреби потребуючим. Аби використати із суспільною користю медикаменти, які вдалось зібрати в часі акцій протесту, частину вирішили передати на потреби львівських бездомних у Центр обліку та нічного перебування бездомних.

А тим часом, аби з’єднати Схід на Захід у Львові набирали волонтерів та запрошують гостей із східних областей. Проживання та харчування – усе за кошт львів’ян.  Студенти та мер Львова запрошують на вихідні студентів зі Східної України відкрити для себе Львів. Програма включатиме екскурсії містом, відвідини мерії (зустріч з мером) та спільну вечерю. По завершенні візиту, кожен учасник отримає в подарунок пам’ятне відео про час, проведений у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євромайдан
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,95
EUR
42,89
42,95
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...