• Головна
  • Мешканці Рави-Руської подякували полякам за підтримку євромайданівців
14:26, 16 лютого 2014 р.

Мешканці Рави-Руської подякували полякам за підтримку євромайданівців

У Раві-Руській, за кілька сотень метрів від пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне», мешканці міста встановили білборд з вдячністю полякам за підтримку українців під час масових протестів, які зараз відбуваються в Україні.

На білборді зображено потиски двох рук у кольорах державних прапорів України та Польщі – жовто-блакитному та біло-червоному. Поруч напис: «Dziękujęmy. Ten jest naszym bratem, ktory nie pozostawia nas w walce o przyszłość!!!», що в перекладі з польської означає «Дякуємо. Той є нашим братом, хто не залишив нас у боротьбі за майбутнє!!!». Про це 032.ua повідомили у прес-службі Рава-Руської міськради.

«За останні три місяці українці неодноразово бачили та відчувати підтримку поляків. Це коли вулиці польських міст прикрашали жовто-блакитними прапорами, і відеоролики з піснею на підтримку України в один час показували на центральних польських телеканалах, і підтримка у друкованих ЗМІ, і підсвічення найвищої будівлі Польщі – Палацу культури і науки у Варшаві жовто-блакитними кольорами тощо», - зазначила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук, яка ініціювала 

встановлення білборда. «Тому ми, равчани, від імені більшості українців вирішили висловити невелику подяку нашим сусідам».

Ірина Верещук зазначила, що географічне положення Рави-Руської якнайкраще підходить для висловлення подібної подяки.

«Наше місто розташоване за 4 км від кордону з Польщею, Європейським Союзом. Ми тісно співпрацюємо з польськими колегами. Тому місце встановлення білборда, біля українсько-польського митного пункту пропуску, на наш погляд, підходила якнайкраще», - додала міський голова.

Додамо, 5 лютого у Раві-Руській встановили інший білобрд – на підтримку мітингувальника-козака Михайла Гаврилюка, над яким знущалися працівники «Беркуту» під час сутичок між іншими мітингувальниками та силовиками у Києві на вулиці Грушевського.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,80
42,83
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...