• Головна
  • Українські футбольні фанати оголосити перемир’я. Львівські «Карпати» долучились до пакту про ненапад
10:35, 14 лютого 2014 р.

Українські футбольні фанати оголосити перемир’я. Львівські «Карпати» долучились до пакту про ненапад

«Від Луганська до Карпат фанат фанату - друг і брат».

В українському суспільстві зараз склалася дуже непроста ситуація. Українські фанати прагнуть миру. До акції долучили і фани львівських «Карпат». Про це українські фанати написали у соцмережі.

у деяких фанатських рухів вже почалися проблеми у своїх містах з органами "правопорядку" та місцевою "владою"

Зокрема, у деяких фанатських рухів вже почалися проблеми у своїх містах з органами "правопорядку" та місцевою "владою" виключно тому, що представники цих рухів публічно висловили свою мирну, громадянську позицію, на яку вони мають повне право. У зв'язку з цим українські вважають, що продовжувати будь-які протистояння між собою - це злочин, який зіграє проти нас же самих і в підсумку тільки погіршить сьогоднішню ситуацію в суспільстві. Враховуючи вищесказане, фанатами було прийнято рішення укласти перемир'я між рухами фанатів різних клубів на невизначений термін. 

Фанати окреслили певні правила, які порушувати заборонено. Дане перемир'я включає в себе такі домовленості:

- всі елементи "міського", тобто спонтанного і не договірного навколофутболу знаходяться під забороною;
- заволодіння банерами, шарфами та іншими фанатськими атрибутами опонентів знаходиться під забороною;
- образливі банери, заряди на адресу один одного або міст-опонентів, команд-опонентів знаходяться під забороною;
- на трибунах здійснюється жорсткий контроль з метою не допустити появи шарфів з образами команд-опонентів, а також спалення шарфів команд-опонентів;
- під забороною знаходиться створення графіті з образами команд і рухів-опонентів , піар в Інтернеті існуючих подібних графіті, а також будь-яка графіті-війна між фанатськими рухами;
- здійснюється жорсткий контроль за тим, щоб виключити будь-які конфліктні ситуації з простими вболівальниками (не фанатами) команд-опонентів як на виїзних, так і на домашніх матчах.

Фанати окреслили певні правила, які порушувати заборонено
Ці пункти є основою основ майбутнього перемир'я. Рішення про перемир'я повністю підтримали лідери фанатських рухів футбольних клубів. Серед них є Карпати Львів.

«Ті рухи, з якими ми не встигли або не змогли зв'язатися, просимо підтримати нашу ініціативу і підтвердити готовність дотримуватися перемир'я по всіх перерахованих вище пунктах.

Крім цього вважаємо, що зараз відносини між нами повинні будуватися за принципом того, що ми всі в першу чергу - Українці. Тобто на першому місці повинні бути взаєморозуміння, довіра та взаємовиручка. Закликаємо всіх українських уболівальників, які не перебувають в жодних фанатських рухах (йдеться не лише про футбол), приєднатися до цього перемир'я і без агресії ставитися один до одного, незважаючи на те, які б протистояння не були між нашими командами на спортивних полях і майданчиках», - пишуть активісти.

Від людей, які стали ініціаторами даного перемир'я, окремо додамо: без сумніву, події останніх місяців в Україні відкрили багатьом людям очі на страшну правду. Те, що фанати спостерігали і відчували на собі протягом багатьох років, в ці місяці відчули багато простих громадян України з різних регіонів нашої країни. Несправедливість, скотське ставлення, побої, тортури. Ось те, чим сьогоднішня влада "нагодувала" громадян України (і це не найстрашніші речі, які сталися). Вчора фанати з різних

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...