• Головна
  • У Львові люди зроблять живий ланцюг
08:31, 14 лютого 2014 р.

У Львові люди зроблять живий ланцюг

Таким чином навчальні заклади Львова розпочнуть відзначення 200-річчя Шевченка

Цього року по всій Україні пройдуть урочистості присвячені 200-річному ювілею з дня народження Тараса Шевченка. У Львові до ювілею заплановано багато заходів, які відбуватимуться протягом року. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.  

10 березня на площі Ринок вибудують напис «Шевченко 200», тримаючи в руках синьо-жовті кульки із прикріпленими до них цитатами з творів поета

«Урочисті заходи присвячені 200-річчю Шевченка розпочнуться з 9 березня. Учні навчальних закладів Галицького і Шевченківського районів та учнівського парламенту сформують живий ланцюг, який простягнеться від початку проспекту Шевченка, через центральну частину Львова до вулиці Шевченка. Діти будуть роздавати флаєри з біографією поета і запросять людей до флеш-мобу «Читаємо Шевченка разом», що відбудеться біля пам’ятника Шевченка. Участь візьмуть 200 учнів ЗНЗ Франківського району міста, які роздадуть перехожим уривки з творів поета.

Завершить цей день читання «Заповіту» Тараса Шевченка на різних мовах, яке проведуть 10 учнів ЗНЗ Сихівського району. Діти будуть одягнені в костюми тих націй, мовою яких буде зачитаний вірш», - зазначили в управлінні освіти ЛМР.

Окрім цього, заплановані заходи і на наступні дні.

«10 березня учні Залізничного району на площі Ринок вибудують напис «Шевченко 200», тримаючи в руках синьо-жовті кульки із прикріпленими до них цитатами з творів поета. Також у березні та в квітні будуть проводитись екскурсії на різноманітні виставки присвячені Тарасу Шевченку та його творчості, відбудуться різноманітні пісенні, творчі та поетичні конкурси і фестивалі. Урочисті заходи будуть тривати впродовж усього року», - додали в управлінні освіти Львівської міської ради. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,97
40,20
EUR
42,97
43,02
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...