• Головна
  • У львівській філармонії в день святого Валентина буде несподіваний репертуар – «Гаррі Поттер», «Титанік» та «Шрек»
09:27, 5 лютого 2014 р.

У львівській філармонії в день святого Валентина буде несподіваний репертуар – «Гаррі Поттер», «Титанік» та «Шрек»

На день святого Валентина, 14 лютого, о 18:00 та 20:00 год Львівська обласна філармонія готує для львів’ян і гостей міста особливу програму.

В залі філармонії у живому виконанні Академічного симфонічного оркестру під диригуванням Назара Яцківа звучатиме музика із легендарних голлівудських кінострічок – від «Титаніка» й «Піратів Карибського моря» до «Гаррі Поттера», «Гладіатора» і «Місії нездійсненної».

Яскраве виконання сольних партій скрипки від харизматичного віртуоза Олександра Божика не залишить байдужим навіть найбільш прагматичного слухача.

Сама ідея виконання музики Голлівуду у Львівській філармонії не нова. Ось уже втретє гості філармонії зможуть взяти участь у вечорі «Музика Голлівуду». Вперше такий концерт Академічний симфонічний оркестр виконав наприкінці 2010 року, і це був один із найуспішніших розважальних концертів. Сама ідея живого виконання хітових саундтреків голлівудських блокбастерів симфонічним оркестром гарантує чималий резонанс та ажіотаж.

Концерт «Музика Голлівуду» повністю сконцентрований довкола фабрики кіноіндустрії Голлівуду. Ці кінофільми стали легендами та візитними картками поколінь, запам'ятались неперевершеною грою акторів, режисерським поглядом, неочікуваними поворотами сюжету, і особливо – музикою. Музичні враження доповнять безпосередньо кадри з фільмів, проектовані на великий екран під час концерту.

Довідка

Музику до науково-фантастичного фільму «Аватар» написав Джеймc Горнер, і це його третя спільна робота з режисером Джеймсом Кемероном після «Чужих» і «Титаніка». Композитор співпрацював з музичним етнографом Вандою Брайант. Горнер зізнався, що працював над саундтреком з четвертої години ранку і до десятої вечора щодня. Він казав в інтерв'ю: «Аватар» – найскладніший фільм, над яким я трудився, і найбільша робота, за яку я брався». Горнер записував хор на мові на’ві окремо від музичного супроводу, а потім з'єднав усе в одну композицію.

Історична драма «Троя» номінована на премію «Оскар». Композитором цього фільму є Джеймс Хорнер.

Саундтрек Ганса Зіммера до фільму «Шерлок Холмс» – володар премії «Оскар» (2009) – вийшов за декілька днів до прем'єри стрічки. Найвидатніший композитор нашого часу («Бетмен: Початок», «Темний Лицар», «Гладіатор», «Код да Вінчі») записав композицію із суміші циганських мелодій та кантрі без симфонічного оркестру, використавши лише банджо, скрипку та піаніно.

Музика до мультфільму «Шрек» зібрана зі світу по крихтах, тому вона різнопланова  – дещо рокова, дещо попсова, дещо лірична, трохи приправлена панком. Автор музики Гаррі Греґсон-Вільямс — британський композитор, диригент, музичний продюсер.

Саундтрек до пригодницького фільму «Пірати Карибського моря» передає гостроту сюжету, хвилювання і емоції героїв, створює атмосферу пригод і авантюризму. Саундтрек до «Піратів Карибського моря 1» написав Клаус Бадельт. Музику для наступних фільмів квадрології про «Піратів Карибського моря» написав композитор Ганс Зіммер. «Пірати Карибського моря: Скриня мерця» – володар премії Греммі (2007).

Музику до  американського пригодницького бойовика «Місія нездійсненна», який був знятий режисером Браяном Де Пальмою, написав американський музикант і композитор Денні Ельфман та один із найпопулярніших музичних продюсерів кінофільмів Голлівуду Алан Ентоні Сільвестрі.

Музику до історичного фільму «Триста спартанців» написав американський музичний продюсер та композитор Тайлер Бейтс. Фільм було номіновано на нагороду MTV Movie Awards.

Саундтрек до фільму «Титанік», написаний Джеймсом Горнером, потрапив до списку альбомів, які найбільше продавались у світі, розійшовшись тиражем у понад 30 млн копій. Заголовна пісня фільму My Heart Will Go On у виконанні Селін Діон стала однією із найпопулярніших за всю історію музики, здобула численні нагороди і принесла світову славу Селін.

Музику до серії фільмів про видатного чарівника «Гаррі Поттера» написали композитори з різних країн. Це американський композитор і диригент, один із найвеличніших та найуспішніших композиторів в історії Джон Таунер Уільямс; шотландський композитор Патрик Дойл; видатний британський композитор Ніколас Хупер, а також відомий французький композитор Александр Мішель Жерар Депла. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,92
EUR
42,93
43,00
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...