• Головна
  • Стало відомо, як об’єкти Олімпіади-2022 будуть використовуватися у майбутньому
20:48, 26 січня 2014 р.

Стало відомо, як об’єкти Олімпіади-2022 будуть використовуватися у майбутньому

Усі об’єкти, які Україна розробляє для Заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року – служитимуть багато років, багатьом поколінням. Довготривале використання спортивних об’єктів після Олімпіади – один із головних принципів підготовки Заявки на Зимові Олімпійські Ігри -2022.

Про це в ході робочої наради Заявкового комітету Львів-2022 зазначив консультант Гернот Ляйтнер із компанії «MasterConcept», яка опікується технічною складовою Аплікаційного файлу Заявки.

Іноземний експерт розповів, що концепція Ігор-2022 передбачає 2 кластери: міський (льодовий) та гірський (сніговий). Льодовий кластер базуватиметься у Львові, а гірський - у Тисовці, Панасівці (обидва - Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

За словами консультанта Заявки, база Тисовець гірського кластеру має дуже привабливе розташування, а отже перспективи розвитку не тільки як спортивного центру, але і туристичного курорту. «Тут будуть розташований біатлонний стадіон із трасами та об’єкт для стрибків з трампліну. В майбутньому Тисовець має всі шанси стати потужним міжнародним тренувальним центром», - наголосив Гернот Ляйтнер.

Він додав, що гірськолижний комплекс Боржава, на Закарпатті, у разі розбудови до Олімпіади, буде абсолютною необхідністю для регіону та країни, де не вистачає курортів європейського рівня. «В Україні проживає 46 мільйонів населення і за статистикою 2-3% займаються зимовими видами спорту. Існуючих баз недостатньо, аби задовольнити попит у якісних спортивних об’єктах. Тому потенціал розвитку гірськолижних баз в українських Карпатах - просто величезний», - резюмував представник компанії «MasterConcept».

Довідка: У листопаді 2013 р. Україна подала декларацію до МОК з підтвердженням намірів взяти участь у конкурсі на право проведення у 2022 р. Зимових Олімпійських та Паралімпійських Ігор.

У березні 2014 р. Заявковий комітет Львів-2022 має надіслати в Лозанну (Швейцарія), до МОК Заявковий файл, який буде ретельно проаналізований експертами. Фінальне рішення про перелік країн, які увійдуть до так званого ShortList, МОК ухвалить у липні 2014 р. Фінальне рішення про те, яка країна прийматиме Зимові Олімпійські та Паралімпійські Ігри-2022 року МОК ухвалить у липні 2015 року в місті Куала-Лумпур (Малайзія).

Крім України, наразі у боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивних захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія та Китай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...