• Головна
  • Від початку року у Львові вже 4 людей отруїлись чадним газом, двоє з них - діти
17:13, 16 січня 2014 р.

Від початку року у Львові вже 4 людей отруїлись чадним газом, двоє з них - діти

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, від початку року у Львові вже трапилося 4 випадки отруєння людей чадним газом, постраждало 4 осіб, 2 з них діти. На щастя, смертельних випадків не було.

Тому управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста звертає увагу мешканців на правила, які можуть врятувати життя.

«Чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Слава Богові, цього року смертей ще не було, але торік вони були. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...