• Головна
  • Браконьєри розповіли, як крадуть ялинки та на які хитрощі йдуть, аби «законно» продати зелену красуню львів’янам (ФОТО)
09:21, 11 січня 2014 р.

Браконьєри розповіли, як крадуть ялинки та на які хитрощі йдуть, аби «законно» продати зелену красуню львів’янам (ФОТО)

Цьогоріч працівники лісового господарства жваво контролювали продаж ялинок на Львівщині, проте не вберегли зелених красунь.

Зі слів продавців на ринку, журналісту 032 стало відомо, що найбільше ялинок, які  продавали у Львові незаконно зрубали у Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Браконьєри розповіли, як крадуть ялинки та на які хитрощі йдуть, аби «законно» продати зелену красуню львів’янам (ФОТО), фото-1

«Таких красунь, як у Карпатах на Львівщині немає,проте вони достаються дорогою ціною», - мимоволі розповів журналісту 032 один із продавців ялинок.

Пан Степан зізнався, що у свій час під час «полювання» на ялинки вони ночували в автомобілі з товаром. Виїзд планували на ранок.

«Зранку місцеві жителі нам розповіли, що ми не зовсім розумні люди. Адже заночували у нажитому кабанами місці. Дивно, як живими залишилися», - додав пан Степан.

101_7324

А пан Володимир поділився з журналістами методами збереження чіпів, завдяки яким здійснюється контроль ялинок.

101_7329

«Я коли продаю ялинку, то чіпи є на кожній. За поворотом моя машина з іншими ялинками, проте без чіпів. Коли покупець купує ялинку, я непомітно знімав чіп, який потім чіпляв  на іншу ялинку,» - додав пан Володимир.

Казусний випадок трапився на ринку і в місті Жовкві. Інспектори держлісгоспу, під час перевірки  в одного із продавців зелених красунь, виявили чіпи, які не були зареєстровані в базі даних. 

Згідно документів, ялинки придбали в одному з лісгоспів Івано-Франківщини. При спробі конфіскації незаконно зрубаних ялинок, власник переконував, що купив їх.

«У мене є всі папери, а ви розбирайтеся, чому чіпів немає в базі даних», - заявив пан Віктор, розмахуючи перед очима інспекторів документами на цей товар.

З часом журналісту 032 стало відомо, що чіпи не були зареєстровані у базі тому, що вони не цьогорічні.

«Минулого року ялинки теж продавали з чіпами, у цьому році чіпи вже інші», - розповіли у Жовківському держлісгоспі.

Як минулорічні чіпи з'явились на цьогорічних ялинках, з’ясовувати доведеться відповідним органам. А зелені красуні, яких львів’яни не придбали до Різдвяних свят, вже сьогодні «красуються» на Львівському сміттєзвалищі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...