• Головна
  • На Львівщині працедавець намагається звільнити з роботи вагітну жінку
15:26, 24 грудня 2013 р.

На Львівщині працедавець намагається звільнити з роботи вагітну жінку

З відповідною скаргою на свого працедавця жителька Сокальського району звернулася до постійної комісії з питань законності дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради. Про це інформує прес-служба ЛОР.

У згаданій вище скарзі жінка вказала, що позаторік у листопаді вона влаштувалась на роботу перукарем у перукарню, що належить одному із суб’єктів підприємницької діяльності. Між нею та працедавцем був укладений трудовий договір, зареєстрований у місцевому центрі зайнятості.

Однак, впродовж останніх двох тижнів власник перукарні її не допускає до робочого місця, не пояснюючи останній причин такої поведінки. «Я розумію, що він це робить у зв’язку з тим, що вже через два місяці я повинна йти у декретну відпустку. І, не маючи наміру платити мені під час мого перебування у декретній відпустці, хоче звільнити мене з роботи. Тим більше, він вже змушував мене написати заяву на звільнення за власним бажанням, а, коли я відмовилась, то перестав допускати мене до роботи».

Зі скаргою на роботодавця жінка також звернулася в Територіальну державну інспекцію праці у Львівській області з проханням перевірити вказані нею факти та усунути виявлені порушення, а також вжити заходів до негайного її допуску до роботи (робочого місця).

Скаргу, яку громадянка адресувала на розгляд постійної комісії з питань законності дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради, члени комісії розглянули та скеровують її на вивчення до Прокуратури Львівської області, а також до Територіальної державної інспекції праці у Львівській області з проханням повідомити членів комісії та скаржницю про результати розгляду цієї скарги.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...