• Головна
  • Кожен другий українець платить за новорічний корпоратив із власної кишені
12:47, 23 грудня 2013 р.

Кожен другий українець платить за новорічний корпоратив із власної кишені

Новий рік — єдине свято, яке відзначається у більшості українських офісів. Алкоголь — невід’ємна частина корпоративу, без нього обходяться тільки 3% компаній. А в кожному другому офісі співробітникам доводиться святкувати на роботі за власний кошт. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Новорічну ніч у компанії колег буде зустрічати один зі ста співробітників. У половині офісів урочистості проходять за кілька днів до Нового року. А в 42% компаній святковий вечір влаштовують за тиждень-півтора, що зручно для тих співробітників, які збираються у зимову відпустку. Любителів відсвяткувати після Нового року — значно менше (всього 6%). У дев’яти з десяти компаній заведено відзначати Новий рік або в форматі масштабного корпоративу, або в колі відділу чи з «друзями по роботі».

Безалкогольні корпоративи для України — рідкість. Застілля без міцних напоїв очікує тільки 3% опитаних. Найчастіше формат свята — це не що інше, як застілля з алкоголем (71%). Інколи співробітників тішать танцями (48%) і найрізноманітнішими конкурсами та приємними сюрпризами (48%). Але офіційні промови на святкуванні Нового року далеко не рідкість: довгих виступів від керівництва слід очікувати 36% офісних співробітників. Дещо рідше святкування проходить у форматі фуршету (27%). Інколи роботодавці не скупляться на фінанси і влаштовують салют (7%) або навіть запрошують зірок (13%).

Уже зараз половина офісних співробітників знає, що Новий рік буде святкуватися з колегами в ресторані або кафе, а 6% розраховує на корпоратив за містом. Тим не менше, далеко не всім пощастить провести час у неробочій обстановці: 18% працівників усе ж таки відсвяткують Новий рік просто в офісі. А ось кожен п’ятий співробітник ще не знає, що цього разу вирішив влаштувати роботодавець. І це може бути як вечір у офісі, так і яскраве свято в кафе, боулінг-клубі або навіть аквапарку.

У кожному другому офісі на новорічний корпоратив офісні співробітники витратять свої гроші. Тільки для 45% опитаних всі витрати візьме на себе роботодавець. Кожному четвертому працівнику свято обійдеться більш ніж у 200 грн. У 100 грн. вкладеться 14% працівників, а 17% викладуть за новорічний корпоратив приблизно 100-200 грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...