• Головна
  • Львів'янин Володимир Рекша - найсильніша людина планети!
23:37, 22 грудня 2013 р.

Львів'янин Володимир Рекша - найсильніша людина планети!

Український богатир Володимир Рекша сьогодні став переможцем Чемпіонату світу у ваговій категорії до 110 кілограмів за версією Всесвітньої федерації стронгменів! Змагання, яке під егідою Міністерства молоді й спорту організувала Федерація стронгмену України, відбулося у Львові.

Чемпіонат світу цього разу був багатим на світові рекорди: у вправі «Супер-йок» 38-річний латвієць Маріс Розенталс феноменально швидко проніс коромисло вагою 380 кілограмів на дистанцію 20 метрів – за 10,66 секунди! Слідом за першим світовим досягненням прийшли ще два. У наступній вправі – «Лог-ліфт на максимум» одразу п’ятеро атлетів повторили минулорічний світовий рекорд – 155 кілограм. А двоє з них – все той же Маріс Розенталс і українець Віталій Герасимов – зуміли підняти по 160 кілограмів, на двох розділивши авторство нового досягнення. Віталій Герасимов встановив ще один світовий рекорд цього вечора: 9 разів за 90 секунд підняв гантелю вагою 90 кілограмів і побив минулорічне світове досягнення Володимира Рекші (8 разів). Цікава деталь: рекорд України у цій вправі – вищий за світовий: цього року Рекша підняв таку ж гантелю на національних змаганнях 10 разів. А у заключному виступі цього чемпіонату богатир впевнено зробив вісім підйомів і зупинився – цей результат гарантував йому чемпіонство. Рекорд залишився за Герасимовим, котрому, на жаль, не вистачило півбалу, щоб посісти третє місце. Однак два світових рекорди однозначно роблять Віталія одним із основних героїв цього чемпіонату.

Таким чином, Володимир Рекша – чемпіон світу, Михайло Височанський – срібний призер, а Маріс Розенталс – третій. 38-річний латвієць, котрий вдруге у кар’єрі здобув бронзову медаль світового чемпіонату, присвятив досягнення своїй двомісячній доньці.

 

Довідка

Чемпіонат світу зі стронгмену – це щорічний міжнародний турнір, що збирає на одному майданчику найсильніших людей планети. Цьогоріч змагання відбувались у Львові, в спорткомплексі «Грація». За титул найсильнішого сперечались чотирнадцять атлетів із 12 країн. Інтереси України відстоювали дворазовий чемпіон світу у ваговій категорії до 105 кілограмів Віталій Герасимов з Дніпропетровська та бронзовий призер минулорічного чемпіонату світу у вазі до 110 кілограмів Віталій Рекша зі Львова.

Під час турніру, який організовувала Федерація стронгмену України під егідою Всесвітньої стронгменівської федерації WSF, Міністерства молоді та спорту України і за підтримки об'єднання САМОПОМІЧ, атлети виконали шість вправ:

Вправа 1.  Тайер-фліп. Кантування колесавагою 360 кг на 7 разів. Ліміт часу – 60 секунд.

Вправа 2. Супер-йок. Перенесення коромисла  вагою 380 кг на відстань 20 метрів. Ліміт часу – 60 сек.

Вправа 3. Лог-ліфт на максимум. Підйом колоди на максимальну вагу.  Ліміт часу на підхід – 30 сек.   120, 130, 140, 150, 155, 160 кг.

 Вправа 4. «Фермерська прогулянка». Перенесення двох валіз по 150 кг кожна на 40 метрів на час. Ліміт часу 60 сек.

Вправа 5. «Богатирська тяга» DEADLIFT.Підняття консолі з авто вагою 800 кг (на руки – 340 кг). Ліміт часу – 60 сек.

Вправа 6.  Гантеля DUMBELL вагою 70 або 90 кг.Підйом гантелі вагою 70 або 90 кг (вибирає атлет) на кількість разів. Ліміт часу – 90 сек.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...