• Головна
  • Основні конкуренти Львова на проведення Олімпіади-2022 – Осло, Мюнхен та Стокгольм
16:00, 29 листопада 2013 р.

Основні конкуренти Львова на проведення Олімпіади-2022 – Осло, Мюнхен та Стокгольм

Вчора у Львові на V міжнародному Туристичному форумі «Перемагай з левом» представили концепцію заявки на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році у Львові.

Зі слів директора департаменту адміністрація міського голови Львова Андрія Москаленка, минулого року Кабмін визначив Львів, як пропозицію.

«У 2013 році сесія Львівської міської ради погодила заявку міста і підготовлена заявка була скерована до Генеральної асамблеї НОКу. Далі - подача всієї необхідної документації і у липні буде визначено перелік трьох міст» - каже Андрій Москаленко

В заявці України на отримання права проведення зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор йдеться:"Після успішної організації Євро-2012 Україна виявила бажання приймати зимові Олімпійські ігри і Параолімпійські ігри – 2022 у Львові із залученням Львівської та Закарпатської областей. Найважливіший очікуваний ефект від зимової спортивної мега-події – це унікальна можливість зміцнити позиції країни на спортивній та туристичній мапах світу, а також кардинально і комплексно поліпшити інфраструктуру західного регіону України".

На Генеральній асамблеї НОКу 5 листопада були присутні президент НОКу Сергій Бубка, мер Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Олег Сало, віце-прем'єр Олександр Вілкул та інші чиновники.

"Нам уже відомі наші потенційні суперники. Представники міста Алмати вже оголосили про намір претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор – 2022. У Європі нашими конкурентами можуть бути Осло, Стокгольм, Мюнхен, а також Краків", – відзначив Олександр Вілкул.

За подання заявки делегати з'їзду проголосували одноголосно.

Варто нагадати, що ще в 2011 році ідею про проведення білої Олімпіади у Львові озвучив президент України Віктор Янукович. Але тоді це було не більше, ніж слова. Адже за цей період хто тільки не заявляв, що збирається взяти ОІ-2022: Ніцца, Барселона, Мюнхен і Санкт-Моріц.

Проте ніхто з них не просунувся далі обіцянок. Мюнхен відпав в останній момент, коли жителі висловилися на референдумі проти.

Україна пішла далі, і 5 листопада Львів підписав заявку на проведення зимових ОІ в 2022 році. Останньою датою заявки було 14 листопада, і в підсумку шість міст оголосили бажання прийняти у себе Ігри-2022: норвезьке Осло, шведський Стокгольм, казахстанська Алмати, китайський Пекін, польський Краків спільно зі словацькою Ясною і, звичайно ж, наш Львів.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...