• Головна
  • На «Ніч у Львові» крутили фаєр та дефілювали у нічній темряві (ФОТО)
22:20, 16 листопада 2013 р.

На «Ніч у Львові» крутили фаєр та дефілювали у нічній темряві (ФОТО)

Перед входом в міську Ратушу виступив театр «Воскресіння» з вогняною вуличною виставою. Урочисто фестиваль «Ніч у Львові» стартував. Захід триватиме з 15 до 17 листопада. Як кажуть організатори, цього разу очікують загалом на 15 тис відвідувачів. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

DSC_1451

 

«Фестивалем передбачено близько 100 екскурсій. Цього разу на листопадову «Ніч у Львові» ми маємо більше безкоштовних екскурсій, зокрема, зараз на 19.30 год стартує екскурсія з Ільком Лемком. Далі о 20.00 год вільний вхід в дворик Ратуші – люди матимуть можливість переглянути виставу театру «Воскресіння». Це буде нова вистава, окрема постановка. Ми вперше відкрили Львівську оперу, яка о 22.00 та о 22.30 год проводитиме екскурсії. Вперше в музеї «Арсенал» буде гурт «Перекотиполе». З новинок – маємо Палац Потоцьких, де буде презентація нового музичного проекту. Старались підготувати програму так, аби було більше новинок, більше цікавих речей», - розповіла Марта Іванишин, начальник відділу промоції міста.

DSC_1460

 

DSC_1467

 

Традиційно, у місті двічі на рік, у липні та листопаді, проходить грандіозна промоційна акція «Ніч у Львові». Нічні екскурсії стають ще однією туристичною цікавинкою Львова. Насичена програма з більше 100-та нічних атракцій дозволить вибрати подію на будь-який смак і відкрити для себе абсолютно новий нічний Львів.

DSC_1470

 

DSC_1494

 

«Приємно, що ця ніч відбувається у Львові. це прекрасний нічний захід. Ніч має свою атмосферу, а театр саме на атмосфері будується. Наша вистава «Нічна феєрія» також збудована на етнічній музиці Буковини та Гуцульщини», - розповів Ярослав Федоришин, директор театру «Воскресіння».

DSC_1495

 

DSC_1496

 

DSC_1497

 

«В стратегії розвитку Львова важливе місце займає туризм, а який може бути туризм без музеїв, театрів, екскурсій. Це родзинка Львова, яка має бути популярною, яка заслуговує на промоцію. Стратегічна мета нашого проекту – промоція музейних установ і самого міста», - додала Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста ЛМР.

ITI-01

 

ITI-02

 

ITI-03

 

Багато вистав та екскурсій відбудуться вперше. Вночі свої двері для відвідувачів відкриє Оперний театр, Палац Потоцьких, у Львівській обласній філармонії пройде «ніч у стилі ретро», театр тіней «Див» презентує свою нову програму, а музей скульптури Івана Дзиндри вперше запрошує на нічну екскурсію.

«Ніч у Львові» - це великий проект, який включає в себе два фестивалі – в липні і в листопаді. Мета – популяризація музеїв, театрів, установ, які є у Львові. Очікуємо близько 15 тис людей, в липні в нас було 10 тис людей», - додала Марта Іванишин.

Відомий львовознавець Ілько Лемко запрошує на цифрову екскурсію з використанням доповненої реальності. Не менш цікавими будуть екскурсії найбільшим банком західної України «Кредобанк», на Личаківському цвинтарі, екскурсії «Чудо-бусом» та багато інших.

Також у програмі фестивалю заплановано багато майстер-класів, серед яких будуть уроки з фінансової грамотності від «Кредобанку», урок середньовічних танців.

Однією з особливостей фестивалю є можливість придбати електронні квитки. Громадський транспорт під час фестивалю продовжив свою роботу  до 1.00 години ночі.

Львів першим в Україні підготував для культурного відпочинку три ночі театралізованих екскурсій.

Довідка

Відділ промоції міської ради спільно з музеями, театрами, творчими колективами, які працюють у Львові, вже вп’яте організовує фестиваль «Ніч у Львові». Вперше проект стартував у грудні 2011 року. Зараз фестиваль проводиться двічі на рік - у липні та листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...