
18:02, 15 листопада
ТОП-5 десертів без випікання: швидко, просто, смачно

Десерти без випікання — це справжня знахідка для тих, хто цінує швидкість, простоту та чудовий смак.
Вони ідеально підходять для буднів, коли хочеться порадувати себе чи близьких, для дитячих свят або як легкий десерт після святкової вечері.
Ми підібрали ТОП-5 десертів без випікання, які легко приготувати вдома. Від ніжного чізкейку у склянці до шоколадних трюфелів, фруктових салатів і желейних ласощів. Кожен рецепт простий, і з ним впорається навіть початківець у кулінарії.
1. Чізкейк у склянці
Інгредієнти (на 4 порції):
200 г печива
100 г вершкового масла
300 г вершкового сиру
200 мл вершків 33%
3 ст. л. цукру
Ягідне або фруктове пюре для подачі
Приготування:
Печиво подрібнити в крихту і змішати з розтопленим маслом.
Викласти основу у склянки, утрамбувати.
Збити вершки з цукром до м’яких піків, потім акуратно змішати з вершковим сиром.
Викласти крем на основу, зверху додати пюре або свіжі ягоди.
Поставити в холодильник на 2-3 години перед подачею.
2. Тірамісу без випікання
Інгредієнти (на 4 порції):
200 г печива савоярді
250 г маскарпоне
200 мл вершків 33%
3 ст. л. цукру
100 мл міцної кави
Какао для посипки
Приготування:
Збити вершки з цукром до стійких піків.
Акуратно змішати вершки з маскарпоне.
Кожне печиво швидко занурити в каву та викласти шарами у склянку.
Викласти шар крему, потім печиво, повторити.
Зверху посипати какао, охолоджувати 2-3 години.
3. Шоколадні трюфелі
Інгредієнти (на 12-15 трюфелів):
200 г темного шоколаду
100 мл вершків 33%
1 ч. л. ванільного цукру
Какао-порошок для обкачування
Приготування:
Вершки підігріти майже до кипіння, зняти з вогню.
Додати шоколад і ваніль, розмішати до однорідної маси.
Остудити в холодильнику 1-2 години.
Ложкою формувати кульки, обкачувати в какао.
Зберігати в холодильнику.
4. Фруктовий салат з йогуртом
Інгредієнти (на 2 порції):
1 яблуко
1 банан
100 г ягід (полуниця, малина, чорниця)
150 г натурального йогурту
1 ст. л. меду
М’ята для прикраси
Приготування:
Фрукти нарізати кубиками, ягоди промити.
Змішати йогурт з медом.
Додати фрукти в йогурт, перемішати.
При подачі прикрасити м’ятою.
5. Желейний десерт з молоком
Інгредієнти (на 4 порції):
1 пакет желатину (10 г)
400 мл молока
3 ст. л. цукру
1 ч. л. ванільного цукру
Фрукти для прикраси
Приготування:
Желатин замочити у 50 мл холодної води на 10 хв.
Молоко підігріти з цукром, не доводячи до кипіння.
Додати розбухлий желатин, розмішати до розчинення.
Вилити суміш у форми, остудити до кімнатної температури, потім у холодильник на 2-3 години.
Перед подачею прикрасити фруктами.
Ці десерти не потребують випікання, швидко готуються і стануть чудовим солодким завершенням будь-якої трапези.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:03
Вчора
Оголошення
16:53, 5 грудня
13
17:36, 30 листопада
12:42, 4 грудня
51
08:55, 3 грудня
5
08:55, 3 грудня
2