• Головна
  • Організатори концерту пам’яті Квітки Цісик нехтують авторським правом?
11:47, 17 жовтня 2013 р.

Організатори концерту пам’яті Квітки Цісик нехтують авторським правом?

Довкола концерту пам’яті Квітки Цісик у Львові розгоряється скандал. Вчора, 15 жовтня, львівська співачка Оксана Муха заявила про відмову від участі у концерті, бо вважає, що організатори порушують авторські права.

«Не братиму участі в цьому концерті. З особистих переконань. Організатори цього концерту, як виявилось, нехтують законами про авторське право», – написала Оксана Муха на своїй сторінці у Facebook.

Проте організатор концерту керівник проекту Творчо-культурно-мистецький благодійний фонд «Жорна часу» Роман Маланчук у коментарі Galnet припустив, що О.Муха просто побоялася взяти участь у концерті. «На концерті виступатимуть дуже серйозні виконавці. Лунатиме живий звук. Не використовуватимуть фонограми. Думаю, вона просто боїться рівня виконавців», – зазначив він.

За його словами, про участь співачки у концерті він домовлявся з менеджером О.Мухи. Також вона єдина виконавиця, яка попросила завдаток. «Завдаток їм ми дали. Проте коли вони з афіш дізналися, що буде не один концерт, то мали претензії. Разом з юристом вони зустрілися зі мною. Віддали завдаток», – розповів Р.Маланчук.

Щодо авторських прав, то організатор зазначив, що ні з ким не узгоджував проведення концерту. «Ніхто ніяких прав не узгоджував, бо які права можуть бути на пісні, які вона не писала. Родичів Квітки Цісик будемо запрошувати вже коли все організуємо. Є дуже багато роботи», – розповів Р.Маланчук.

За його словами на благодійному концерті пам’яті Квітки Цісик збиратимуть гроші на мамограф для лікарень гірських районів Галичини.

Додамо, благодійний концерт «Голос в єдиному екземплярі» присвячений пам’яті та 60-річчю Квітки Цісик має відбутися 5 листопада о 17:00 та 20:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. В концерті братимуть участь Антоніна Матвієнко, Міла Нітіч, Ілларія, Христина Соловій, Євгенія Червоножко, Наталя Половинка та Софія Федина. Спеціальний гість з Канади – співачка Леся П’яста. Виступи всіх учасників концерту супроводжуватиме естрадно-симфонічний камерний оркестр «Віртуози Львова».

Довідка

Квітка Цісик – американська співачка українського походження. Виконавиця українських народних і популярних пісень. Пісня «Ти світло мого життя» (англ. You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року«Оскар» та «Золотий глобус» у номінації за найкращу пісню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...