
15:35, 16 вересня
Надійне джерело
ТОП-5 осінніх десертів: що приготувати до чаю

Осінь — це час теплих вечорів, ароматного чаю і затишних моментів удома.
Щоб зробити ваші чаювання ще приємнішими, пропонуємо топ-5 десертів, які ідеально пасують до чашки гарячого напою. Вони наповнені ароматами осені — корицею, гвоздикою, яблуками та горіхами.
1. Яблучний пиріг з корицею
Класика осіннього смаку: солодкі яблука, кориця і хрустке тісто.
Інгредієнти:
4 середніх яблука
150 г цукру
1 ч. л. кориці
200 г борошна
100 г вершкового масла
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C.
Очистіть яблука, наріжте кубиками, змішайте з цукром і корицею.
Змішайте борошно з розпушувачем, додайте холодне масло, порубайте ножем до крихти.
Додайте яйце, замісіть тісто.
У форму викладіть половину тіста, зверху яблука, накрийте другою половиною тіста.
Випікайте 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Подавайте з чорним чаєм.
2. Гарбузовий кекс
Ніжний кекс із прянощами й ароматом гарбуза.
Інгредієнти:
300 г гарбузового пюре
200 г цукру
2 яйця
250 г борошна
100 мл олії
1 ч. л. кориці
0,5 ч. л. мускатного горіха
1 ч. л. розпушувача
Приготування:
Розігрійте духовку до 175 °C.
Збийте яйця з цукром до пухкої маси.
Додайте гарбузове пюре та олію, добре перемішайте.
Змішайте борошно з розпушувачем і спеціями, додайте до рідких інгредієнтів.
Вилийте тісто у форму і випікайте 45-50 хвилин.
Ідеально пасує до трав’яного чаю.
3. Медові пряники
Справжня класика з прянощами та медом.
Інгредієнти:
250 г меду
100 г цукру
1 яйце
500 г борошна
1 ч. л. імбиру
1 ч. л. кориці
0,5 ч. л. гвоздики
1 ч. л. розпушувача
Приготування:
Розтопіть мед з цукром, охолодіть.
Додайте яйце, перемішайте.
Змішайте борошно з розпушувачем і спеціями, додайте до медової маси.
Замісіть тісто, розкачайте і виріжте пряники.
Випікайте при 180 °C 10-12 хвилин.
Смакує з фруктовим чаєм.
4. Горіхові тістечка з шоколадом
Ароматні, з хрумкою горіховою ноткою.
Інгредієнти:
200 г подрібнених волоських горіхів
150 г цукру
100 г вершкового масла
2 яйця
150 г борошна
100 г темного шоколаду
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C.
Збийте яйця з цукром, додайте масло, добре перемішайте.
Додайте борошно, горіхи, перемішайте.
Викладіть тісто у форму, зверху розкладіть шматочки шоколаду.
Випікайте 25-30 хвилин.
Подавайте з чорним чаєм або еспресо.
5. Груші, запечені з медом і горіхами
Легкий і корисний десерт.
Інгредієнти:
4 груші
2 ст. л. меду
50 г волоських горіхів
0,5 ч. л. кориці
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C.
Розріжте груші навпіл і вийміть серцевину.
Змішайте мед з горіхами і корицею.
Наповніть груші медовою сумішшю.
Запікайте 20 хвилин.
Смачно з зеленим чаєм.
Читайте також: ТОП-3 ідеї корисних сніданків у вересні: що обрати для енергії та настрою
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Спецтема
Останні новини
19:14
Вчора
15:20
Вчора
Оголошення
04:59, 4 грудня
09:27, 29 листопада
09:27, 29 листопада
09:27, 29 листопада