• Головна
  • ТОП-10 оригінальних супів-пюре, рецепти яких вас здивують
13:15, 23 червня
Надійне джерело

ТОП-10 оригінальних супів-пюре, рецепти яких вас здивують

ТОП-10 оригінальних супів-пюре, рецепти яких вас здивують

Улітку апетит стає вибагливішим: хочеться чогось свіжого, легкого, але не банального.

Супи-пюре — золота середина. Вони водночас освіжають і насичують, легко готуються та красиво подаються. Ми зібрали 10 найкращих літніх супів-пюре, які легко готувати вдома. Зберігайте, експериментуйте, тіште себе та рідних.

Суп-пюре з зеленого горошку та м’яти (холодний)

Смак: ніжний, солодкуватий, з освіжаючим післясмаком.

Рецепт:

  • 400 г замороженого зеленого горошку
  • 1 зубчик часнику
  • 500 мл овочевого бульйону або води
  • 5–7 листочків свіжої м’яти
  • сіль, перець, лимонний сік — за смаком

Обсмажте часник до аромату, додайте горошок, залийте бульйоном, варіть 7–10 хв. Додайте м’яту, збийте блендером. Охолодіть, подавайте з краплею йогурту або оливкової олії.

Морквяний суп-пюре з імбиром

Смак: солодко-пряний, насичений.

Рецепт:

  • 5 середніх морквин
  • 1 цибулина
  • 1 ч. л. тертого свіжого імбиру
  • 600 мл овочевого бульйону
  • 1 ст. л. оливкової олії

Цибулю і моркву підсмажте, додайте імбир, залийте бульйоном, варіть до м’якості. Збийте блендером. Смачно як теплим, так і холодним.

Суп-пюре з огірків і авокадо (сирий, холодний)

Смак: кремовий, суперсвіжий.

Рецепт:

  • 2 огірки
  • 1 авокадо
  • 200 мл грецького йогурту або кефіру
  • сік 0,5 лимона
  • зелень — петрушка або кріп
  • сіль, перець

Все наріжте, збийте блендером до однорідної консистенції. Охолодіть 30 хв у холодильнику. Подавайте з льодом і скибочкою огірка.

 Кукурудзяний суп-пюре з базиліком

Смак: солодкуватий, вершковий.

Рецепт:

  • 400 г кукурудзи (свіжої або консервованої)
  • 1 картоплина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 500 мл води або овочевого бульйону
  • базилік, сіль, перець

Відваріть картоплю з кукурудзою, додайте базилік і масло, збийте блендером. Можна подати як гарячим, так і холодним.

Томатний суп-пюре з перцем і базиліком (гарячий або холодний)

Смак: кисло-солодкий, насичений.

Рецепт:

  • 5 стиглих томатів
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • базилік, сіль, оливкова олія

Овочі запечіть або обсмажте, подрібніть до пюре, доведіть до кипіння. Охолоджений варіант — як гаспачо. Подавайте з грінками.

 Крем-суп із цвітної капусти з часником

Смак: легкий, кремовий, але насичений.

Рецепт:

  • 1 головка цвітної капусти
  • 2 зубчики часнику
  • 1 картоплина
  • 500 мл води або бульйону
  • оливкова олія, зелень

Відваріть овочі до м’якості, збийте блендером, додайте сіль, олію. Подавайте з зеленню або насінням.

Суп-пюре зі шпинатом і картоплею

Смак: трав’янистий, злегка горіховий.

Рецепт:

  • 300 г свіжого шпинату
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 500 мл бульйону
  • сіль, мускатний горіх

Картоплю і цибулю зваріть, додайте шпинат наприкінці, варіть 2–3 хв. Збийте, додайте спеції. Добре поєднується з вареним яйцем.

Французький суп-пюре з порею

Смак: м’який, трохи солодкуватий, вершковий.

Рецепт:

  • 3 стебла порею
  • 2 картоплини
  • 30 г вершкового масла
  • 400 мл овочевого бульйону
  • сіль, перець, вершки (за бажанням)

Обсмажте порей, додайте картоплю, залийте бульйоном. Після приготування збийте й охолодіть. Ідеальний як холодна перша страва.

Крем-суп із кабачка з сиром фета

Смак: ніжний, солонуватий, з вершковими нотами.

Рецепт:

  • 2 середніх кабачки
  • 1 цибулина
  • 50 г фети
  • 500 мл води
  • часник, сіль, перець

Овочі зваріть або тушкуйте, збийте блендером із фетою. Подавайте теплим або холодним, прикрасивши кропом або м’ятою.

Суп-пюре з батату і кокосового молока

Смак: екзотичний, трохи східний.

Рецепт:

  • 1 великий батат
  • 200 мл кокосового молока
  • 1 ч. л. карі
  • 1 цибулина
  • сіль, перець

Обсмажте цибулю з карі, додайте нарізаний батат, залийте водою. Коли батат стане м’яким, збийте з кокосовим молоком. Подавайте з насінням або чіпсами з лаваша.

Літній суп-пюре — це не тільки про легкість і смак, але й про творчість. Варіюйте інгредієнти, підбирайте спеції, пробуйте нові поєднання. Усе, що вам потрібно — це блендер, сезонні овочі й трохи фантазії. Ідеально як для легкої вечері, так і для неспішного обіду на балконі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суп #пюре #приготування
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...