• Головна
  • Львівщина - остання барикада перед сланцевими угодами
14:49, 3 жовтня 2013 р.

Львівщина - остання барикада перед сланцевими угодами

«Львівська область є останньою барикадою в Україні, і якщо ви не змусите нашу владу напрацювати законодавство України, яке буде контролювати видобуток сланцевого газу, то надіятися більше нема на кого». Про це сказала голова осередку Всеукраїнської громадської організації «Мама-86» із м. Артемівська Донецької області Галина Олійникова у своєму виступі під час громадського обговоренні щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі, яке відбулося 2 жовтня у сесійній залі Львівської обласної ради.   

Читайте також: Стіни Львівської облради завтра пікетуватимуть проти екологічної катастрофи

 «Нещодавно я зустрічалася з представниками екологічного руху зі штату Огайо (США). Вони розповідали, як у них це відбувається. Обіцяли робочі місця, зокрема, для їхнього штату – 2000. За офіційною статистикою, за 10 років – за період із 2003 до 2013 року – в гірничій, видобувній, лісообробній промисловості  всього створено не більше тисячі місць. Коли в штаті Огайо почались проблеми із захворюваністю дітей і дорослих, лікарі не знали, що трапилось і чим лікувати тих дітей», – зазначила вона.

За словами Галини Олійникової, Україна найближчим часом може підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом. «У Європейському союзі є належне законодавство і чіткі вимоги, зокрема, про екологічну експертизу. У нас немає законодавства про оцінку впливу на довкілля і на здоров’я населення. Доки ми не маємо цього законодавства, ми не можемо допустити підписання цієї угоди», – наголосила Галина Олійникова.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...